Aleksandar Vučić

Formiran odbor za kandidaturu za prvenstvo 2028. i 2030.

12:59, 22.12.2018.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donijele su odluku o formiranju inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćin evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i svjetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštio je predsjednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadrilaterale u Beogradu.

"Donijeli smo odluku danas da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandijujemo da budemo domaćini evropskog prvenstva 2028. i svjetskog prvesnstva u fudbalu 2030. godine", rekao je Vučić.

Predsjednik Vučić rekao je da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude donijeta i odluka. Vučić je dodao i da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije riječ samo o stadionu, nego i o hotelima i smještajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto ima stare stadione.

"Sljedeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji", kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.

Vučić je rekao i da je danas dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji evropskog prvenstva za odbojkašice.