Aleksandar Vučić

Formiran odbor za kandidaturu za prvenstvo 2028. i 2030.

  • 22.12.2018. 12:59

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donijele su odluku o formiranju inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćin evropskog prvenstva u fudbalu 2028. i svjetskog prvenstva u fudbalu 2030, saopštio je predsjednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadrilaterale u Beogradu.

"Donijeli smo odluku danas da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandijujemo da budemo domaćini evropskog prvenstva 2028. i svjetskog prvesnstva u fudbalu 2030. godine", rekao je Vučić.

Predsjednik Vučić rekao je da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude donijeta i odluka. Vučić je dodao i da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije riječ samo o stadionu, nego i o hotelima i smještajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto ima stare stadione.

"Sljedeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji", kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna.

Vučić je rekao i da je danas dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji evropskog prvenstva za odbojkašice.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.