Nedjelja

FK Borac spremno dočekuje Tuzla siti

12:33, 25.10.2019.
Izvor: ATV
Fudbaleri Borca u nedjelju dočekuju Tuzla siti u okviru 14. kola Premijer lige BiH. Samopouzdanje nakon serije dobrih rezultata poraslo je banjalučkom timu, pa razmišljaju samo o novim bodovima. Almedin Ziljkić kaže da poštuje protivnika ali da se nikog ne boji.

“Poštujem Tuzla siti, zarađivao sam tamo hljeb, ali sada ih na terenu ne poznajem. Mislim da ćemo ih lagano dobiti, neka se oni boje nas, a ne mi njih", poručio je ofanzivac Borca.

Ziljkić kaže da u ekipi vlada odlična atmosfera, a iako su svi u klubu skoncetrisani samo na naredni meč, on gleda malo dalje.

“Sada smo skoncentrisani na Tuzla siti i uvjeren sam da ćemo slaviti. Imaju dobre pojedince, ali ostaćemo na tome, da su dobri, dok mi imamo bolje. Oni padaju, mi se dižemo i to je realnost. Bolji smo od njih. Nema tu šta mnogo da se priča. Da slavimo u nedjelju, a onda dočekamo Radnik, pobijedimo i njih i usključimo se u borbu za titulu", rekao je Ziljkić.

Utakmica na Gradskom stadionu igra se u nedelju u 16 časova.

Fudbaleri Borca danas su dobili i podršku od mališana iz vrtića Zvjezdica, koji su im uručili prigodan poklon i poželjeli pobjedu.