Na Tjentištu

FK "Borac" privodi kraju pripreme

  • 19.07.2018. 20:31

“Pripreme k'o pripreme, igračima teško padaju, ali ne smiju da se žale”, kroz šalu će trener banjalučkog Borca, Darko Vojvodić.

Crveno plavi tabor već nekoliko dana na Tjentištu brusi formu i prikuplja snagu  za nadolazeću sezonu u prvoligaškom karavanu Srpske. Ne krije Vojvodić da sve u klubu i dalje boli način na koji su ostali bez premijerligaškog statusa, ali kaže šta je tu je, na nama je da se vratimo tamo gdje nam je mjesto.

"Nama je mjesto u Premijer ligi BiH i mi smo to na terenu ostvarili, ali administrativnim putem smo završli tu gdje smo sada. Mi nemamo ništa ni protiv ove lige, i ona je za nas izvanredna. Sigurno je da su naše ambicije najviše. Mi radimo i spremamo se za prvu mjesto. Ja u ovu ekipu, klub i sebe nikada nisam sumnjao, tako da ne sumnjam ni sada da ćemo se ekspresno vratiti tamo gdje nam je mjesto", kaže Vojvodić.

“Uslovi za rad podno Maglića su idealni”, uglas hvale fudbaleri Borca svoju privremenu bazu. Tokom priprema odigrali su i dvije kontrolne utakmice. Nakon pobjede nad fočanskom Sutejskom, usljedio je poraz od Goražda. Ekipa se polako uigrava, dosta je nojavlija u Borčevom taboru, ali igrači redom porčuju - naš cilj je već sada jasan.

"Pred sve nas je postavljen cilj da se vratimo u Premijer ligu BiH. Mi moramo da nađemo motiv za svaku utakmicu, ne smijemo da tražimo opravdanje i u svakoj utakmici moramo da idemo na pobjedu. Cilj nam je da se što prije vratimo u Premijer ligu BiH", kazao je Saša Kajkut.

"Ambicije kluba su da se ekspresno vratimo u Premijer ligu. Smatram da imamo kvalitet za tako nešto,ali kvalitet moramo da potvrdimo na terenu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za start lige, pa ćemo da vidimo kako će to sve izgledati naredne sezone", izjavio je Miloš Žeravica.

Fudbaleri Borca boravak na Tjetišu zaključiće kontrolnom utakmicom sa trebinjskim Leotarom, nakon koje slijedi povratak u Banjaluku.

Тагови: