FK Borac pred Olimpik: Gosti se neće braniti kao prošli put

  • 09.04.2021. 19:49

Prošlo je mjesec i po dana od prošlog duela Borca i Olimpika, a gosti su u narednim utakmicama pokazali da imaju kvalitet da se i naredne sezone takmiče u Premijer ligi. Da tako snažan otpor Borcu nije bio sluačajan, pokazuju pobjede protiv Slobode i Željezničara te remi sa zahuktalim Veležom. Trener Banjalučana Marko Maksimović svjestan je da je pred njegovim fudbalerima težak zadatak jer poznavajući protivnika kao i stratega Slavka Petrovića, Olimpik će doći na Gradski stadion sa željom da se nadmudruje i osvoji bod.

- Očekujem Olimpik koji će se nadigravati, jer i oni imaju imperativ i moraju da osvajaju bodove. Nemaju igrače koji će stajati u bloku i braniti se. Cijenim ih, neće biti isti meč kao prvi put, ali se nadam najboljem - rekao je Maksimović.

Borac je na drugoj poziciji sa 44 boda koliko ima i Široki Brijeg, dok je u Kupu jednom nogom već zakoračio u finale. Situacija je sada mnogo komfornija u odnosu na atmosferu pred prvi meč sa Olimpikom kada je tenzija bila ogromna, a pritisak u toj utakmici rastao je iz minuta u minut dok su mreže mirovale.

- Ono što vidim je da ovaj Borac ima mnogo prostora za napredak. To sam primijetio u Turskoj. Pripreme su mi dale smjernice kuda da idemo. Da smo svi na okupu i da imamo publiku igrali bi bar 30 odsto bolje. Ova grupa igrača može da igra ozbiljan fudbal - rekao je Maksimović.

Borac ima priliku da nastavi dobru seriju rezultata i tako sa pozitivnim raspoloženjem u narednom kolu dočeka derbi protiv Sarajeva. Utakmica protiv Olimpika igra se u nedjelju od 19 časova.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.