FK Borac pred gostovanje Širokom: Bez predaje na Pecari

  • 21.02.2020. 18:58

Branislav Krunić i Goran Zakarić bili su na suprotnim stranama 2011. godine kada je Borac posljednji put savladao Široki Brijeg na Pecari. Zakarić je tada postigao i gol za Široki, a devet godina kasnije biće jedan od glavnih aduta crveno-plavog tima na teškom gostovanju. Zimska pauza je završena, sve što su radili tokom priprema biće na testu u nedjelju, a na Gradskom stadionu poručuju da su spremni. 

"Uspjeli smo da prođemo pripreme, nismo imali ozbiljnijih povreda, tako da svi jedva čekamo da istrčimo na teren. Svjesni smo da nas čeka težak zadatak. Široki je uvijek bio nezgodan protivnik Borcu, igrao sam tamo prije nekoliko godina, pa znam da su te utakmice uvijek bile tvrde i neugodne. Priključio sam se Borcu u Turskoj, odradio sam sve treninge i nadam se da ću biti na nivou na kojem sam navikao da igram", rekao je Zakarić. 

Krunić je svjestan da bi eventualni trijumf na Pecari otvorio vrata ka prvoj poziciji, ali isto tako zna da njegove momke očekuje veliki posao. Hendikep bi mogao da predstavlja eventualni izostanak Almedina Ziljkića koji ima problem sa mišićem. Kako kaže, ko god da istrči na teren pružiće maksimum.    
 
"Mislim da svi s nestrpljenjen očekujemo nastavak sezone, kako mi iz stručnog štaba i igrači, tako i svi simpatizeri. Ova duga pauza sigurno je uticala na sve, a možda je najmanje odgovarala nama, jer smo tada bili u fantastičnoj formi", naglasio je Krunić.  

Svi timovi imaju svoju računicu u nastavku šampionata. Sa tim je saglasan i nekadašnji fudbaler Borca Vladan Grujić. Očekuje možda i najuzbudljiviju šampionsku trku u posljednjih nekoliko godina, jer su ekipe iz vrha tabele bile veoma aktivne u zimskom prelaznom roku. 

"Borac, Zrinjski i Sarajevo biće glavni kandidati za titulu. Sarajevo možda ima blagu prednost, jer u svom sastavu posjeduje igrače sa velikim iskustvom. Ipak, nadam se i navijam da Borac osvoji titulu. Doveli su nekoliko igrača koji će igrati bitnu ulogu, a neće biti tu samo da popune broj. Tu prije svih mislim na Zakarića koji može da bude veliko pojačanje", poručio je Grujić

Na Gradskom stadionu uzdaju se u veliku podršku navijača u narednom periodu. Čini se kako fudbalska euforija ponovo trese Banjaluku, a u gradu na Vrbasu priželjkuju izlazak na evropsku scenu. Pune tribine upravo su ono što će fudbalerima Borca biti potrebno u predstojećim duelima. Duel na Pecari je polazna tačka, koja bi mogla da pruži mnoge odgovore kada je put “crveno-plavih” u nastavku sezone u pitanju. Gostovanje Širokom Brijegu samo je uvod u seriju teških mečeva koje će banjalučki crveno-plavi da odigraju u narednom periodu. Već naredne subote u Banjaluku stiže jesenji šampion Sarajevo, a samo tri dana kasnije Borac će ugostiti Željezničar u četvrtfinalu Kupa BiH. Paklen početak drugog dijela sezone završiće sedmog marta na gostovanju Veležu u Mostaru.