Banjalučani puni optimizma

FK Borac planira pojačanja za Premijer ligu

  • 07.06.2019. 19:39

“Novi trener fudbalera Borca biće Branislav Krunić, kojem je ostalo još samo da potpiše ugovor”, otklonio je sve dileme Vico Zeljković, predsjednik banjalučkog kluba. Nakon povratka u premijerligaško društvo, u Borcu već uveliko kuju planove, na i van terena, a Zeljković kaže da ih sve u klubu raduje jedna stvar.

"Ono što mogu da poručim je da Borac više neće doći u ovakvu situaciju, uspjeli smo da 70 odsto problema iz prošlosti riješimo, a imamo i izvjesna obećanja da ćemo ostatak dugovanja riješiti u ljetnom periodu,“ rekao je Zeljković.

Zeljković je najavio i da će Fudbalski klub Borac u narednoj sezoni dobiti punu podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, a sve sa jednim ciljem. 

"U ponedjeljak ćemo na Gradskom stadionu održati konferenciju za novinare na kojoj će biti i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik i ostali predstavnici vlasti, koji će dati podršku Borcu za ovo sve što radimo i za ono što tek treba da napravimo. Niko od nas lično nije bitan, već klub, a klub treba da se bori za vrh Premijer lige,“ kaže Zeljković.

Fudbaleri banjalučkog Borca pripreme za novu sezonu počinju 15.juna. Novi trener dobiće odriješene ruke za formiranje igračkog kadra, a u klubu ne kriju da im je cilj da dovedu nekoliko novih fudbalera. Ne žele o imenima, ali uvjeravaju da se radi o igračima koji će donijeti dodatni kvalitet u svim linijama tima. Kapiten Stojan Vranješ uvjeren je da će “crveno plavi” u nadolazećoj sezoni imati tim kadar da igra zapaženu ulogu u Premijer ligi.

"Mislim da Borac zaslužuje da bude u gornjem dijelu tabele, ali i da pokuša, iz drugog plana, da učini što je moguće više i eventualno izbori Evropu, ukoliko se ukaže prilika. Ako pogledate tabelu iz ove sezone, znaćete o čemu pričam," rekoa je Vranješ.
 
U Fudbalskom klubu Borac još jednom su se zahvalili bivšem treneru Darku Vojvodiću za kojeg kažu da je svojim radom ostavio neizbrisav trag u klubu.