Novo pojačanje Banjalučana

FK Borac: Goran Zakarić cilja trofeje

  • 13.02.2020. 19:42

Goran Zakarić, ponovo će da šparta premijerligaškim terenima, ali ovaj put s “Borčevim” grbom na grudima. Lični motivi i klupske ambicije, presudile su, kaže Zakarić, da prihvati ponudu banjalučkog kluba, iako je na stolu, tokom zimskog prelaznog roka, otkriva, bilo i onih inostranih. Većinu novih saigrača poznaje odavno, a ekipa ga je, ne krije, odlično prihvatila. Zadovoljan je Zakarić i što je, na pripremema, zdravlje poslužilo tabor fudbalera Borca, pa potpuno spremni dočekuju nastavak borbi na dva ovdašnja fronta sa željom da se domognu bar jednog trofeja.

"Privukla me priča FK Borac. Napravljeni su odlični rezultati u minuloj polusezoni i nadam se da ćemo tako nastaviti u drugom dijelu sezone. Bliži se nastavak prvenstva i nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni za prvu utakmicu. Što se mene tiče, nadam se da ću svojim igrama i zalaganjem biti od pomoći na terenu. Pokušaćemo da osvojimo neki od trofeja, ali je najvažnije u ovom trenutku, da ekipa djeluje dobro i da smo se dobro spremili. Naravno da svi živimo za trofeje i čvrsto stojimo iza toga da ćemo dati sve od sebe na terenu", izjavio je Goran Zakarić, fudbaler FK Borac.

Tokom boravka u beogradskom Partizanu i rumunskoj Krajovi, Goran je pratio sva dešavanja u Premijer ligi, pa je svjestan da ekipu Borca s prvim danim fudbalskog proljeća očekuje “paklen” ritam. “Crveno plavi” idu na noge Širokom Brijegu, dočekuju Sarajevo, potom im stiže Željezničar u četvrtfinalu Kupa BiH, a onda odlaze na noge Veležu. “Moramo da izvučemo svoj maksimum” ne krije Zakarić da njega i saigrače očekuje težak posao. Ipak, sem u ekipni kvalitet, uzda se i veliku pomoć 12. igrača, onog sa tribina, za kojeg ima samo riječi hvale. 

"Bio sam pet-šest godina u Premijer ligi BiH. Igrao sam često u Banjaluci i to su uvijek bile posebne i derbi utakmice. Uvijek je bilo nezgodno igrati pred banjalučkom publikom. Trbine su uvijek bile pune. Sada igram u Borcu i tu publiku ću da imam iza sebe, zajedno sa svojim saigračima. Sve je do nas. Treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će publika da nas podrži, da će da nastavi da dolazi u onom, pa i većem broju kao što je bilo u jesenjoj polusezoni. Borac i Banjaluka zaslužuju da ovaj klub bude u vrhu ovdašnjeg fudbala i da se bori za trofeje", dodaje Zakarić.

Stručni štab zadovoljan je urađenim tokom pripremnog perioda. Boravak u Antaliji, fudbaleri Borca iskoristili su da, kroz nekoliko kvalitetnih kontrolnih utakmica, dodatno povežu konce unutar linija tima, a Branislav Krunić svojoj ekipi dao je ocjenu deset za sve prikazano u Turskoj, kako na tako i van terena. 

"Vidi se ozbiljnost u radu i vidi se želja da se ove sezone napravi dobar rezultat. Naš cilj je da se domognemo evropske scene, a ako nam se ukaže prilika i da osvojimo neki od trofeja. Birali smo kvalitetne protivnike na pripremama kako bi mogli da vidimo naše nedostatke, da nas "natjeraju" da što više trčimo, da se pomjeramo taktički i da tehnički budemo na još boljem nivou. Mislim da smo to dobro uradili", smatra Branislav Krunić, trener FK Borac.

Krunić ističe da će konačan rezultat s krajem sezone, biti jedina mjerna jedinica odrađenog posla, a do nastavka prvenstva, 23.februara i gostovanja u Širokom Brijegu, pred fudbalerima Borca je  “generalka” protiv Čelika, 15.februara u Zenici. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.