Italija

Fiorentina dobila novog vlasnika: Klub kupljen za 170 miliona evra

  • 06.06.2019. 18:00

Fiorentina je dobila novog vlasnika. Na čelu Viole sad se zvanično nalazi Roko Komiso, italijansko-američki milijarder, koji je klub sa Artemio Frankija kupio od porodice Dela Vale za 170 miliona evra.

"Imam šansu da otvorim novo poglavlje legendarnog kluba kakav je Fiorentina. Firenca je svjetski poznat grad i na najbolji način prezentuje italijansku kulturu. U ove tri godine razgovora oko kupovine kluba stekao sam duboku svest o tome koliko je Viola važna za ovaj grad i njene navijače. Želim da zahvalim porodici Dela Vale na vođenju Fiorentine u proteklih 17 godina. Spasli su klub od finansijskog kolapsa i ostavili ga na solidnim temeljima na kojima ćemo mi graditi", kazao je Komiso.

Fiorentina, za koju igraju Nikola Milenković i Dušan Vlahović, iza sebe nema dobru sezonu pošto je Seriju A završila na 16. poziciji, izborivši opstanak u posljednjem kolu.

To je znatno ispod renomea Ljubičastih, a navijači su zbog takve situacije krivili sad već bivše vlasnike i nedostatak finansijskih ulaganja u tim.

Kad je o Komisu riječ, u pitanju je biznismen rođen u Italiji, koji se u djetinjstvu preselio u SAD i tamo stekao ogromno bogatstvo (procjenjuje se na oko 4.9 milijardi evra).

Vlasnik je "Mediacom" kablovske televizije, pete najveće u SAD, i fudbalskog kluba Njujork Kosmos.

(Sportklub.rs)

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм