Centar Budućnosti

Filip Barović za ATV: Da prođemo grupu i zaigramo sa Amerikom

  • 19.06.2019. 16:09

Poslije naporne klupske sezone, centar Budućnosti Filip Barović puni baterije pred okupljanje reprezentacije. Crna Gora će prvi put igrati na Svjetskom prvenstvu. Barović je jedan od 25 igrača koji su na spisku selektora Zvezdana Mitrovića. Rivali Đetića u grupi F su Grčka, Novi Zeland i Brazil, sam plasman u Kinu je veliki uspjeh, ali se tu ne završavaju crnogorski snovi.

"Veliki uspjeh za sve nas koji smo igrali i dali doprinos. Svi smo dali dio sebe u ovaj uspjeh. Nadam se da će oni koji odu u Kinu na pravi način predstaviti našu zemlju i našu košarku. Ovo je istorijski uspjeh i pitanje je da li će nam se ovakva šansa ikada ukazati", rekao je Barović.   

Crna Gora na centarskim pozicijama, tradicionalno ima najveći kvalitet. Prva zvijezda je Nikola Vučević koji nije nastupao u kvalfikacijama, a pored njega i Barovića tu su Todorović, Nikolić Sekulić, Dubljević, Radović.. Nikome ekipa Zvezdana Mitrovića neće biti lagan protivnik, a Crna Gora iz drugog plana i bez pritiska može da iznenadi u Kini.

"Želim da prođemo grupu. Nije laka grupa, ali uz malo sreće i uz dobre partije naših igrača možemo dalje. Lijepo bi bilo da igramo protiv Amerike, a svi dolaze u najboljim sastavima. Kada se sve sabere i oduzme Srbija je druga po kvalitetu. Srbija ima NBA igrače koji imaju zavidne uloge u svojim ekipama i želim im da igraju finale", rekao je Barović.

Reprezentacija Crne Gore okuplja se 25. jula u Podgorici. Svi igrači uveliko su na odmoru, ali selektor Mitrović bije finalne bitke u prvenstvu Francuske sa svojim ASVEL-om. Barović je sa Budućnosti osvojio prvenstvo Crne Gore, ali Podgoričani nisu odbranili titulu u ABA ligi.

"Sezona je bila veoma naporna. Evroliga je zahtjevno takmičenje, to ne možete da znate dok ne doživite. Bez obzira koliko smo se pripremali za to. Tako je došlo do promjene trenera i nekih igrača, a opet smo uspjeli da pobijedimo neke velike ekipe. Cilj u ABA ligi bio je titula, Zvezda je ovaj put bila bolja. Stvari pored terena ne treba komentarisati, postoje ljudi koji to rade. Igračima Zvezde mogu samo da čestitam, na terenu je sve bilo korektno i dobili su nas u seriji na tri pobjede. Ostaje mala mrlja zbog svega", dodao je Barović.   

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.