Svjetsko prvenstvo

FIFA pokrenula postupke protiv Džake i Šaćirija, ali i Krstajića

08:27, 24.06.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
FIFA je objavila da je pokrenula postupke protiv reprezentativaca Švajcarske Granita Džake i Đerdana Šaćirija, kao i selektora Srbije Mladena Krstajića.

U saopštenju FIFA se navodi da je slučaj pokrenut pred Disciplinskom komisijom zbog načina proslave golova dvojice fudbalera u utakmici protiv Srbije. 

“Disciplinska komisija je otvorila postupke protiv švajcarskih fudbalera Granita Džake i Đerdana Šaćirija, što je učinjeno zbog uznemiravanja navijača i pokazivanja političkih i uvrijedljivih poruka navijačima Srbije. Otvoren je i disciplinski postupak protiv FSS, zbog uvrijedljivih i političkih poruka navijača. Takođe, preliminarna istraga je pokrenuta i protiv selektora Srbije zbog izjava poslije utakmice između Švajcarske i Srbije”, navodi se. 

Švajcarski mediji navode da je Fudbalska asocijacija Švajcarske najavila da FIFA neće učiniti ništa, navodeći da je ”sve bilo spontano, normalno i bez problema”. 

Uz Šaćirija i Džaku, simbol albanskog dvoglavog orla je pokazao i kapiten reprezentacije Švajcarske Stefan Lihštajner, ali, bar za sada, on nije deo istrage Disciplinske komisije FIFA. 

“Bili smo pod velikim pritiskom, ovo nije laka utakmica za nas. Imamo mnogo Albanaca u timu, a postoji velika istorija sukoba Srbije i Albanije. Ovo je, sa mentalnog aspekta, bila veoma teška utakmica za njih“, tim riječima je kapiten branio poteze svojih saigrača. 

Podsetimo, potpredsjednik FSS Savo Milošević i generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović su ranije potvrdili da će uložiti žalbu FIFA zbog tendencioznog suđenja njemačkog sudije Feliksa Briha, ali i provokacija albanskih fudbalera i navijača na meču sa Švajcarskom u Kalinjingradu.