FIBA LŠ: Igokea protiv Kluža u kvalifikacijama

  • 15.07.2020. 19:50

Izvukli smo možda i najtežeg protivnika u prvoj rundi kvalifikacija, ali šta je tu je, poručio je Dragan Bajić, nakon što je Igokea saznala da će joj prva prepreka ka grupnoj fazi FIBA Lige šampiona biti rumunski Kluž.

Aleksandrovčani će biti domaćini u prvoj utakmici, koja se igra 15. septembra. Prednost domaćeg terena u ovoj fazi ništa ne znači, kaže Bajić, jer su ekipe nove i to će im biti prve zvanične utakmice. Svjestan je da je pred Igokeom mnogo posla, kako bi se uigrali i spremni dočekali start sezone. 

"Ne treba nikoga da se plašimo. Treba da budemo puni optimizma, ako želimo da se domognemo Lige šampiona. U ovu sezonu ulazimo i takav sam tim selektirao, da pokušamo da napravimo što bolji rezultat kako u Ligi šampiona, tako i u ABA ligi. Što se tiče Kluža to je tim koji je organizaciono na jako visokom nivou. Poznato je koliko su ulagali i u proteklim sezonama, a vidi se i sada u stvaranju tima za ovu sezonu. Sigurno je da oni, kao i mi imaju ambicije da se domognu Lige šampiona", kaže trener Igokee Dragan Bajić.

I u Klužu s poštovanjem govore o protivniku. Igokea je napravila respektabilan tim i neće biti lako, poručuje za ATV novi košarkaš rumunske ekipe Andrija Stipanović. Kaže da je očekivao lakšeg protivnika,ali ipak vjeruje da u dvije utakmice ni oni nisu bez šanse. 

"Prvi par koji je bio je Kluž i Igokea. Iskreno, očekivao sam, jer je bilo 16 ekipa, da ćemo ih izbjeći, s obzirom da imaju jak roster. Ali šta je tu je. Utakmica se igra u devetom mjesecu, nadam se da ćemo se što bolje pripremiti. Igokea stvarno ima strašan roster i nadam se da ćemo im što bolje parirati. I vjerujem, iako oni imaju možda čak i bolji i skuplji roster, mislim da imamo i mi tu naše šanse", poručuje novi košarkaš Kluža Andrija Stipanović.

Pobjednik dvomeča između Igokee i Kluža u drugoj rundi sastaće se sa uspješnijim iz duela portugalskog Sportinga i švajcarskog Friburga. Ti mečevi na programu su 22. I 25. septembra. Bajić nije želio da komentariše potencijalne rivale u nastavku kvalifikacija, kaže kada prođemo Kluž onda možemo da analiziramo druge protivnike. Pripreme za narednu sezonu Igokea bi trebalo da počne 27. jula. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.