Banjaluka ima tri kluba u najvišem rangu ženske košarke

Feniks, Orlovi i Mladi Krajišnik zadovoljni dosadašnjim tokom sezone

  • 19.12.2020. 20:03

U taboru Feniksa, Orlova i Mladog Krajišnika zadovoljni su igrama u dosadašnjem toku sezone u prvenstvu BiH. Banjaluka ima tri kluba u najvišem rangu ženske košarke, a prolazno vrijeme nakon nepunih 11 kola uliva povjerenje. “Naše ciljeve jasno smo postavili još na pripremama”, kaže trener Feniksa Darko Kosić, čija ekipa trenutno drži prvu poziciju na tabeli.  

"Od kad smo sklopili ekipu u avgustu imamo ambicije za osvajanje svih trofeja. ne odustajemo od toga. Pažljivo smo birali igračice, kako karakterno tako i košarkaški. Nakon poraza od Orlova napravili smo određena taktička pomjeranja i mislim da smo napravili pravu stvar". 

Osam pobjeda i jedan poraz omjer je košarkašica Orlova. One pored nastupa u domaćem šampionatu imaju obaveza i u regionalnoj WABA ligi, pa nerijetko moraju da igraju u ritmu srijeda-subota. Jedna od uzdanica ekipe je i reprezentativka BiH Dragana Domuzin. 

"Stvarno smo zadovoljni, sve teče prema planu. Imali smo kiks u Banovićima, nismo mogli da se spremimo jer smo za vikend igrali protiv Feniksa. Atmosfera je zaista dobra. Imamo hemiju, pozitivnu energiju i sve je kako treba".   

Pred početak sezone Nataša Tomasović došla je kao veliko pojačanje u redove Mladog Krajišnika. Svojim iskustvom trudi se da pomogne mlađim igračicama, a njena ekipa je trenutno pozicionirana na sredini tabele.

"U sportu uvijek može bolje. Međutim, ova sezona je specifična i mislim da smo odradili dobar posao jer smo imali problema sa izolacijom. Dosta igračica je bilo odsutno i sa treninga i sa utakmica, tako da ostaje žal za tih nekoliko mečeva koje smo mogli bolje da odigramo, pa možda i da pobijedimo". 

Trenutna situacija sa Kovidom 19 kroji kalendar, pa cijela sezona protiče u prilagođavanju i improvizacijama. Ipak, s obzirom na gužvu u vrhu tabele, očekuje nas zanimljiv nastavak šampionata.