Evroliga

Fener slavio nakon preokreta, debakl Budućnosti u Istanbulu

  • 18.12.2018. 21:14

U derbiju 12. kola Evrolige Fenerbahče je na svom terenu savladao CSKA 79:75, iako je moskovska ekipa imala većinom meča.

Armejci su od samog starta vodili. Krenuli su furiozno i poveli 6:0, a već sredinom prve četvrtine došli do dvocifrene prednosti (17:6). Do kraja poluvremena CSKA je poveo i sa 15 razlike, ali je trojkom Marka Gudurića domaći tim otišao na poluvreme sa -12. 

Mnogo bolje je Fener krenuo u drugom poluvremenu, u kojem punih šest minuta nije primio koš. Došli su do preokreta i prvi put poveli na meču 52:48. CSKA je uspio da se vrati i na kraju treće dionice vrati vođstvo. Uspjeli su Armejci ponovo da steknu lijepih sedam poena razlike 74:67, ali onda je uslijedila serija ekipe koju vodi Željko Obradović nevjerovatnih 13-1 i na kraju je istanbulski tim uspio na kraju da dođe do pobjede.

Kod pobjednika Jan Veseli imao je dabl dabl učinak od 19 poena i 10 skokova. Odličan je bio Marko Gudurić sa 15 pogodaka (3/3 za tri poena), dok je Nikola Kalinić zabilježio 10 poena. Na drugoj strani Vil Klajburn je bio najefikasniji sa 17 poena.

Fenerbahče ostaje lider sa skorom 11-1, dok je CSKA sa skorom 10-2 na diobi drugog mjesta sa Realom.

Košarkaši Budućnosti doživeli su treći poraz u nizu. Gostujuća turneja posle pobeda nad Barselonom i Megom je završena loše. Nakon Gran Kanarije i Cibone, Podgoričani su poraženi od Efesa u Istanbulu sa 106:68.

Pevagu na tasu izabranika Ergina Atamana donijeli su Rodrigo Buboa sa 22, Brok Motum sa 17, Krunoslav Simon sa 15 i Adrien Moerman sa 13. Vasilije MIćić je meč završio sa sedam poena uz tri skoka i pet asistencija. Kod Budućnosti koja je održavala rezultatski priključak do sredine treće dionice, bolji od ostalih bili su Erl Klark koji je ubacio 21, Koti Klark sa 12, Edvin Džekson sa 11 i Petar Popović sa devet poena.