Evroliga

Fener savladao šampiona Evrope

  • 28.12.2018. 21:02

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su Real Madrid rezultatom 65:63 u derbiju 15. kola Evrolige.

Turski predstavnik je u reprizi prošlosezonskog finala bio na ivici poraza, ali je u samom finišu uspio da se izdigne i donese veliko slavlje domačim navijačima.

Odlučujuće poene postigao je Điđi Datome na 6,6 sekundi do kraja, kada je sjajnim prodorom pogodio uz faul i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Utakmica u Istanbulu bila je poprilično spora i nekvalitetna, što se odrazilo na rezultat, pa su se sve do posljednje četvrtine igrači mučili da pogađaju iz otvorenih pozicija. Prva dionica pripala je Fenerbahčeu, koji je vodio sa 10 razlike, ali je "Kraljevski klub" uspio da uhvati priključak u sljedećoj. 

Real krenuo u seriju sredinom četvrtog kvartala i činilo se prelomio duel u svoju korist. 

Međutim, finalista iz Beograda je uspio da se primakne i iskoristi "prazne" minute, prije nego što je Datome na već opisan način uspio da riješi meč. Odgovornost u posljednjem napadu preuzeo je Kampaco, ali njegov prodor nije završen uspješno po goste. 

Upravo je Datome bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa 17 poena i 7 skokova, četiri manje dodao je Jan Veseli, dok je Marko Gudurić stao na 11. Nikola Kalinić je upisao samo 3 poena. 

S druge strane, dvocifreni su bili samo Rudi Fernandes sa 12, odnosno Entoni Rendolf i Džejsi Kerol sa po 11 poena. 

Izabranici Željka Obradovića savladali su zaredom i drugog kandidata za trofej, poslije moskovskog CSKA, pa sada drže prvo mjesto na tabeli sa 14 pobjeda i jednim porazom. Real je drugi sa skorom 12-3.

Тагови: