Najtrofejniji olimpijac

Felps konačno progovorio: Doping je uvijek prisutan

  • 01.11.2019. 09:52

Najveći plivač svih vremena, Majkl Felps pričao je o dopingu u njegovom sportu. U razgovoru za CNN, otkrio je da nikad nije bio dio trke "u kojoj su svi takmičari bili čisti.

"Stvari moraju da budu drugačije.  Ako samo jedanput budete pozitivni na neku supstancu ne bi smjelo da vam se dozvoli da se ikada ponovo takmičite", rekao je osvajač 23 zlatne, tri srebrne i dvije bronzane medalje u karijeri.

Davne 2012. godine Felps je pobijedio Milorada Čavića u najuzbudljivijoj trci ikada, plivali su delfin stilom na 100 metara u finalu Olimpijskih igara u Pekingu.

Sukob njih dvojice nije prestajao, 2017. ušli su u raspravu, kada je Amerikanac progovorio o potrebnim za reformama u svetu anti-doping kontrole u plivanju, što je praktično samo ponovio u novom intervjuu ove godine.

Čavić je tada rekao da Amerikanac "traži reformu doping kontrole tek sad kada se povukao", pa mu je američki plivač ubrzo odgovorio "da može da vidi sve rezultate njegovih testova".

Felps nikada nije pao na doping testu, a 2008. godine je navodno pristao da bude testiran iako je toga oslobođen po pravilima Olimpijskog komiteta SAD.

(Izvor: Alo)

Тагови: