Nekadašnji broj jedan

Federer: Psihički sam bio kao pacov!

  • 06.11.2018. 20:43

Rodžer Federer, švajcarski teniser, pričao je o svojoj prošlosti i problemima koje je imao.

Federer je 2003. godine osvojio svoj prvi Grend slem, Vimbldon, ali je na prethodnom, Rolan Garosu, ispao već u prvom kolu.

Federer se prisjetio tog turnira i poraza od Luisa Horne i sada kaže da nije bio dovoljno mentalno stabilan u tom periodu svoje karijere.

"Protiv Horne sam izgubio prvi set i rekao sebi: 'Kako da pobjedim na ovom meču? Čak iako nekako uspijem, nema šanse da odigram još šest mečeva u pet setova'. Tada sam bio svjetski 'broj šest', a nisam bio spreman da odigram sedam mečeva u pet setova. Tada sam se toga malo i stidio i pomislio: 'Zašto uopšte igras Rolan Garos ako ne možes da ga osvojiš?'", rekao je Federer.

Rodžer je poslije tog meča bio dosta kritikovan, vjerovatno čak i opravdano, ali je on odlučio da se posveti samo treniranju.

"Mislim da sam psihički bio kao pacov. Bio sam veoma 'tanak', bez 'glave'. Ipak, na kraju sam dosta toga naučio – švajcarski mediji su me kritikovali a ja sam odlučio da ne čitam novine i narednih mjesec dana sam se fokusirao samo na trening, što mi se kasnije i isplatilo", jasan je Federer.

Petnaest godina kasnije može se zaključiti da je Federer prevazišao sve svoje psihičke barijere.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.