Ženeva

Federer i Nadal zajedno na Lejver kupu

20:16, 13.12.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Teniski šampioni Rodžer Federer i Rafael Nadal igraće zajedno u trećem izdanju Lejver kupa, koje će se naredne godine održati u Ženevi.

Riječ je o takmičenju koje je u protekla dva izdanja imalo dosta uspjeha i u kojem se takmiči Tim Evrope protiv Tima svijeta.

Praktično, biće to povratak Nadala na ovaj egzibicioni turnir, pošto je Španac sa Federerom činio okosnicu evropskog tima i u premijernom izdanju 2017. koje je održano u Pragu.

"Nema ništa bolje nego biti selektor tima u kojem su Nadal i Federer na turniru koji će se održati u Ženevi. Ujediniti možda i dvojicu najvećih igrača i velikih rivala u istom timu je velika stvar, to je veoma uzbudljivo i atraktivno publici, a nama će dati najveće moguće izglede da osvojimo trofej i treći put zaredom", rekao je selektor Tima Evrope, Šveđanin Bjern Borg.

Njih dvojica su igrali zajedno u dublu u meču 2017. godine koji je Tim Evropa dobio.

"Mislim da mnogi potcjenjuju njihovu snagu u dublu, jako je lijepo vidjeti ih zajedno na terenu sa iste strane kako bodre jedan drugoga", priznao je Borg.

Nadal ove sezone zbog povrede nije igrao na turniru koji je održan u Čikagu, ali smo zato vidjeli u istom timu Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Švajcarac kaže da se raduje što se Nadal vraća Lejver kupu.

"U Pragu je bilo jako zabavno i biće svakako posebno biti opet sa Rafom u timu u Švajcarskoj, gdje ćemo pokušati da odbranimo titulu", rekao je Federer.

Turnir će se održati od 20. do 22. septembra 2019. u hali "Palekspo" koja ima kapacitet 17.000 mjesta.