Pred US Open

Federer: Đoković je pod manjim pritiskom

  • 14.08.2018. 13:57

Rodžer Federer smatra da je titula na Vimbldonu skinula ogroman pritisak sa Novaka Đokovića, ali da to ništa ne znači pred US Open.

Đoković je prije mesec dana osvojio prvi Grend slem poslije dvije godine i najavio povratak u vrh poslije višemjesečnih problema sa formom.

"Novak sada igra pod manjim pritiskom, u određenoj mjeri, ali uvijek može da te opet uhvati. Mediji sada pričaju 'osvojiće US Open', a ti pomisliš: 'Vjerovatno, da'. I onda prije nego što kažete 'vidjećemo', vaša perspektiva se mijenja, ali i medija", rekao je Federer uoči nastupa na Mastersu u Sinsinatiju.

Đoković je u međuvremenu poražen u četvrtfinalu Rodžers kupa, koji je Federer propustio, dok je Rafael Nadal osvojio turnir u Torontu. Međutim, nema ga u Sinsiju.

"Izuzetno uzbudljiva vremena, mnogo najboljih igrača se vraća u igru i mislim da će US Open biti epski. Novakova titula na Vimbldonu je bila ogromna, mislim da je nije očekivao. Sjećam se pres konferencije poslje poraza od Marka Čekinata u Parizu kada je rekao da je frustriran i da nije siguran da će igrati na travi. A onda je osvojio Kvins, pa Vimbldon i stvari su se brzo preokrenule. Bez obzira na to da li su pozitivan ili ne, tek kada si uzbuđen zbog četvrtfinala ili polufinala Slema, onda možeš da igraš najbolje što znaš", dodao je Švajcarac.

Srbin je u Londonu prekinuo dominaciju Federera i Nadala na Grend slemovima.

"Mislim da je to sjajno za sport. Srećan sam zbog njega jer mu sigurno nije bilo lako posljednjih godina. Opet, mislim da niko ne bi trebalo da ga žali, kao ni Nadala i mene. Imali smo mnogo uspjeha, pa je sjajno kada se vratiš poslije nekog perioda", zaključio je Federer.

Đoković je Sinsinati, jedini Masters koji nije osvojio, počeo pobjedom nad Stivom Džonsonom u dva seta, a sljedeći rival mu je Francuz Adrijan Manarino.

Federer je bio slobodan u prvoj rundi, a u drugoj ga čeka Nemac Peter Gojovčik, u srijedu.

 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.