"Srpska open"

Favoriti po planu

  • 12.09.2018. 19:48

"Nikada nije lako igrati protiv tenisera sa kojim se veoma dobro poznaješ", ne krije Danijel Himeno Traver da je imao težak posao protiv Rikarda Oheda Lare, u španskom derbiju vrijednom četvrtfinala ATP čelendžera "Srpska open".

Nakon devedeset minuta igre, nekadašnji pobjednik banjalučkog turnira, uspio je da savlada svog zemljaka. Bilo je 2-0 za Travera, po setovima 6-4 i 6-2.

"Prvi set sam odigrao sa dosta oscijalacija, dok sam u drugom došao do svoje igre. Proradio mi je servis i onda je sve bilo dosta lakše. Mislim da sam zasluženo ostvario pobjedu", istakao je Danijel Himeno Traver.

Traver kaže da se rado vraća u Banjaluku. Hvali organizaciju turnira, a za sebe kaže da se polako vraća u staru formu. Španski teniser dugo je kuburio sa povredom, koja ga je koštala pada na ATP listi. "Sada mi je najvažnije da igram što više mečeva, i da ne osjećam bol tokom igre", priča ovaj 33 godišnjak iz Valensije. 

"Trudim se da budem što bolji svake sedmice. Naravno da bih bio presrećan da se do kraja godine približim društvu 100 najboljih. Zato se trudim da svaki meč odigram što bolje i da dođem do novih bodova. Tenis je takav sport da u dvije sedmice može mnogo toga da se promijeni. Dva dobra turnira omoguće vam veliki skok na ATP listi, a svakom novom pobjedom sebi postavljate nove ciljeve", istakao je Traver.

U borbi za polufinale, sa druge strane mreže sačekaće ga francuski teniser Johan Sebastijan Tatlo. Mladi francuz ponovo je pružio sjajnu partiju, pa je nakon dva seta iz daljeg takmičenja eliminisao bugarskog tenisera Aleksandra Lazova. Sa dvije sigurne pobjede uz atraktivnu igru, Tatlo je sebi priuštio titulu favorita iz sjenke. 

"Idem meč po meč. Osjećam se jako dobro i mislim da sam u dobroj formi. Ipak, ne želim ništa da obećavam, sem da ću pokušati kao i uvijek da dam sve od sebe da dođem do pobjede", istakao je Johan Sebastijan Tatlo.

Derbi četvrtfinalne runde biće okršaj Karlosa Berloka i Pabla Anduhara. Argentinski teniser je u društvo osam najboljih stigao preko Oriola Roka Batalje, kojeg je savladao sa 2-0 u setovima, dok je španac Anduhar identičnim rezultatom savladao zemljaka Bernabea Zapatu Miraljesa. Četvrfinalne runde domogao se i italijan Filipo Baldi kojem je čileanac Kristijan Garin predao meč. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)