Brčko

Farkaš i Ječanski pobjednici plivačkog maratona

  • 22.07.2018. 20:19

Tomaš Farkaš iz plivačkog kluba Maraton iz Bačke Topole pobjednik je drugog međunarodnog plivčakog maratona u Brčkom. On je stazu dugu devet kilometara preplivao za jedan čas i 22 minute. 

Dvije minute kasnije doplivala je i Jelena Ječanski, članica novosadskog plivačkog kluba Vojvodina, koja je bila najbrža u ženskoj konkurenciji. Glavnoj trci na devet kilometara, prethodila je ona na dva kilometra u kojoj su najbolji bili Tuzlak Marko Đurić i Novosađanka Lara Šulc.

„Obzirom da smo sad u pripremnoj fazi, ovo mi je došlo kao trening trka. Tako da mogu da kažem da sam zadovoljan", rekao je Farkaš.

Zadovoljstvo nije skrivala ni Ječanski.

„Iskreno da vam kažem ja sam prezadovoljna svojom trkom i prezadovoljna sam rezultatom i otplivanom trkom. Jako mi se sviđa ova organizacija.Prvi put sam ovdje", rekla je Ječanski.

U obje trke učestvovalo je ukupno 62 takmičara iz zemlje i regiona, a takmičenje je održano u svim kategorijama. 

„Lijepo je druženje bilo. Vidim da se ovo sad omasovilo.Biće preko 50, blizu 60 učesnika, prošle godine je bilo 14", rekao je  Momčilo Koprivica iz plivačkog kluba Arakada Sarajevo.

Maraton je održan u organizaciji brčanskog kluba ekstremnog plivanja Atos- Sava, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta. Pomoć je stigla i od  nevladinih udruženja, sportskih kolektiva i sponzora. 

„Ovo je iscrpilo mene do krajnjih granica, ali sam prezadovoljan, zato što je sve na kraju proteklo vrlo bezbjedno, bez ikakvih problema", Draško Đurić, direktor Drugog međunarodnog plivačkog maraton. 

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić prepoznao je značaj ovog događaja.

„Osim te sportske dimenzije za nas je jako važno da uđe u kalendar, u tu turističku ponudu Brčko distrikta.Kao što znate, Brčko je grad na Savi, do sad nismo imali nekih aktivnosti kojima bi ovu rijeku približili građanima. I mislim da na taj način postižemo jedan od tih ciljeva", rekao je Milić.

Maraton je završen paljenjem 18 baklji u čast punoljestva  distrikta. Svoje mjesto dobio je i u kalendaru takmičenja. 

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм