Evropski klubovi stoje u redu za Vladana Kovačevića

  • 24.04.2020. 19:48

Uzor mi je Van der Sar, ali svi mi govore da sam kao Tibo Kurtoa sa osmijehom za ATV počinje priču mladi Banjalučanin Vladan Kovačević.

Golman Sarajeva kojeg u posljednje vrijeme traži nekoliko evropskih klubova u ovom trenutku je najskuplji fudbaler Premijer lige BiH. Njegova vrijednost prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt je skoro milion evra. 

Sa Sarajevom je lani osvojio duplu krunu, njegov tim je aktuelni lider prvenstva, a dobio je poziv i u A reprezentaciju BiH poslije dobrih izdanja u mladoj selekciji. Sve ide svojim tokom i ne želim da preskačem stepenike rekao je Kovačević koji uprkos pozivu Anderlehta, ali i još nekih klubova, čvrsto stoji na nogama. 

"Prirodno je da očekujem tako nešto. Ne mora da bude tako veliki klub, Želim da branim i idem korak po korak. Kada dođe prava ponuda to ću prihvatiti. Želim da imam minutažu gdje god da odem, to mi je najbitnije", rekao je Kovačević.

Vrijeme trenutno provodi kod kuće u Banjaluci. Kao i svi fudbaleri, čeka informacije u vezi sa nastavkom prvenstva, a do tada vrijedno trenira. U kontaktu sam sa ljudima iz kluba i nadamo se povratku na teren kaže Kovačević koji je prije dvije sedmice proslavio 22. rođendan. Sa Sarajevom ima ugovor još tri godine, od 16. je član ovog kluba u kojem je dobio prostor da se razvija. 

"Period prelaska iz juniora i seniore je najteži period za mene. Uspio sam to da prebrodim. Izašao sam na pravi put. Došlo je vrijeme da se nešto više napravi, svaki dan sam u punom treningu. Opet kažem, ne žurim nigdje i nadam se najboljem", dodao je golma Sarajeva.

Kako kaže njegov razvojni put nije bio najjednostavniji. Prve fudbalske korake napravio je u Krajini da bi se zatim preselio u Željezničar sport tim. Poslije tri godine na banjalučkom predgrađu prešao je u Sarajevo. Drugo proljetno kolo ove sezone ponudilo je derbi Premijer lige. Na prepunom Gradskom stadionu Borac je dočekao Sarajevo, bio je to duel najboljih ekipa u ligi i borba za prvo mjesto. Gosti su slavili, a utakmica će ostati u pamćenju mladog golmana.

"Bilo je teško igrati pred svojom publikom pogotovo što je stadion bio pun. To mi je bio dječački san, nažalost, bio sam na suprotnoj strani. Zaslužili smo tri boda u toj utakmici, bio je važan meč, možda i presudni", rekao je Kovačević.

Najveći transfer u istoriji Sarajeva napravio je Trebinjac Gojko Cimirot. On je za 1,3 miliona evra prešao u PAOK, a sada bi Kovačević mogao da uđe u red najvećih poslova u istoriji bordo kluba, ali i Premijer lige.