Čelsi upisao sedmi poraz

Everton savladao Čelsi na domaćem terenu

  • 17.03.2019. 19:47

Fudbaleri Evertona ostvarili su pobjedu u utakmici 31. kola Premijer lige. Oni su kao domaćini na "Gusidonu" savladali Čelsi sa 2:0.

Bio je to 11. trijumf "karamela" i sedmi poraz izabranika Mauricija Sarija, koji su ostali na šestom mjestu sa 57 bodova.

Nema sumnje da će to biti novi udarac za "plavce" koji se bore za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Poslije pobjeda nad Totenhemom i Fulamom, te remija sa Vulvsima, očekivali su uspjeh i na ovom gostovanju, ali Everton je bio snalažljiviiji u fazi napada. 

Ko zna kako bi bilo da su Azar u sedmom i Iguain minut kasnije uspjeli da zatresu mrežu domaćina. Belgijanac je pogodio stativu, a Argentinac šutirao pored gola, da bi u finišu prvog dijela i Pedro bio u prilici. 

U nastavku, Everton je priprijetio u 47. minutu preko Andrea Gomeša, ali je Arisabalaga sjajno "izvadio" loptu koja je išla u lijevi gornji ugao. 

Konačno, u 49. minutu poslije kornera sa desne strane, Rišarlison je sjajno reagovao i loptu glavom poslao pod prečku gola Čelsija. 

U 72. minutu, penal za domaći tim. Markos Alonso je neoprezno oborio Rišarlisona, udarac Gilfija Sigurdsona Kepa Arisabalaga je odbranio, ali lopta se odbila srećno do Islanđanina koji je pogodio iz drugog pokušaja za konačnih 2:0.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина