Sem Strit

Englez traži kaznu za svoju zemlju zbog anti-srpskog skandiranja u Prištini

  • 19.11.2019. 08:39

Rijetko ili skoro nikada nećete vidjeti ili pročitati da engleski novinari stanu u zaštitu Srbije. Ipak, nakon gostovanja fudbalske reprezentacije Engleske u Prištini, glas je podigao jedan ostrvski žurnalista, tražeći kaznu za tamošnju fudbalsku asocijaciju zbog ponašanja navijača i njegovih sunarodnika na tom meču.

Naime, tokom meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. između reprezentacije tzv. Kosova i Engleske, zabilježeno je nekoliko slučajeva kako gostujući i domaći navijači zajedno pjevaju uvredljive pjesme na račun Srba i Srbije.

Sem Strit, engleski novinar koji sebe opisuje kao navijača Votforda, Brazila, Srbije i Argentine, objavio je jedan takav snimak na kome se vide Englezi kako pjevaju "Srbija je razbijena gdje god da se pojavi".

 

 

Na drugim snimcima skandiranje počinje riječima "Srbi su kopilad".

"Snimljeni su. I to na stadionu. Pretpostavljam da će Uefa natjerati Engleze da prvi meč EP 2020. na Vembliju odigraju iza zatvorenih vrata, ili se rasizmom naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi?", napisao je Strit na Tviteru uz video-snimak.

On dodaje da je u četvrtak golman kosovskog tima Arijanet Murić optužio navijače Češke da su ga ugrožavali na rasnoj osnovi, ali, kako kaže, te tvrdnje nije potkrijepio nikakvim dokazima.

Strit takođe poziva sve zainteresovane da ovaj događaj iz Prištine prijave mreži "Fare", koja se u saradnji sa Uefom bori protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок