"Džordan bi to sam završio": Lebron na udaru kritika zbog posljednjeg napada Lejkersa

  • 10.10.2020. 11:34

Lebron Džejms i Lejkersi odložili su šampionsko slavlje pošto su poraženi od Majamija u petoj utakmici finalne serije plej-ofa NBA lige, a mnogi ljubitelji košarke za takav epilog odgovornost svaljuju upravo na lidera "Jezeraša" zbog poteza u posljednjem napadu na utakmici.

Džejmsu prebacuju da je, iako nesumnjiva prva zvijezda tima i jedan od najvećih igrača svih vremena, i kao takav - čovjek odluke, ipak odlučio da u posljednjoj akciji servira pas usamljenom Grinu koji je potom promašio otvorenu trojku.

Kritike naravno idu i na račun Grina zbog vrlo lošeg šuta iz idealne pozicije, mada je u fokusu navijača ipak Lebron zbog činjenice da nije preuzeo odgovornost za šut. Otud su i mnogi komentari otišli na račun poređenja sa Džordanom i njegovim "klač" mečevima u kojima je bio nepogrešiv i donosio titule Bulsima.

- Džordan ne bi to uradio, sam bi završio akciju - glasi jedan od komentara na društvenim mrežama.

I navijače Lejkersa je iznenadio potez Lebrona da u presudnoj akciji šut odluke poveri igraču koji je u finalnoj seriji pogodio tek 8 trojki iz 31 pokušaja. Grin je u 5. utakmici sa Majamijem šutirao 2/4 do tog Džejsmovog pasa, koji, košarkaški gledano, jeste bio logičan zbog činjenice da je bio gotovo utrojen u prodoru.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)