Lom jagodične kosti

Džeko na operaciju stigao natečenog lica

  • 07.10.2019. 09:13

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko jutros je stigao na kliniku Villa Stuart u Rimu gdje će biti podvrgnut operaciji nakon što je juče na utakmici njegove Rome protiv Kaljarija slomio jagodičnu kost.

Vidno utučeni Džeko je na kliniku stigao u društvu supruge Amre, a na fotografijama i videima se jasno može primijetiti njegovo natečeno lice.

Pojedini italijanski mediji navode kako se povratak Džeke očekuje nakon reprezentativne pauze, dok je Italijanski Sky Sports objavio kako iskusnog napadača na terenu nećemo vidjeti prije novembra.

Podsjetimo, Džeko je stradao u jednom duelu jučerašnje utakmice na Olimpijku, ali je stisnuo zube i odigrao do kraja posljednjih 20 minuta susreta.

Nakon meča je otišao na pregled gdje mu je ustanovljen dvostruki prelom jagodične kosti te je odmah za danas zakazana operacija.

Džekina povreda biće težak udarac za reprezentaciju BiH i selektora Roberta Prosinečkog budući da je ostao bez najboljeg igrača uoči važnih utakmica protiv Finske i Grčke.