Pozitvna na ligandrol

Australijska plivačica pala na doping testu  

  • 28.07.2019. 14:53

Australijska plivačica Šejna Džek, rekla je da su njeni rezultati bili pozitivni na supstancu ligandrol.

Džek se povukla sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji pošto je pala na doping testu.

Ona je na društvenim mrežama navela da je 19. jula obaveštena da je i njen B uzorak bio pozitivan na istu supstancu. Ligandrol je supstanca koja pomaže u poboljšanju dobijanja mišića i gubitka masti.

Ona je navela da nije znala da je uzela ligandrol, supstancu za koju je rekla da se može naći u kontaminiranim suplementima.

Džok je rekla da je o pozitivnom doping testu saznala od zvaničnice Australijske Antidoping agencije i da joj se život poslije toga preokrenuo.

"Nikada nisam čula za tu supstancu, niti sam znala kako se izgovara. Rekli su mi da se radi o ligandrolu. Sada znam da se može naći u kontaminiranim suplementima. Nijedan sportista nije bezbjedan od rizika kontaminacije", rekla je Džek.

Dodala je da je angažovala advokata kako bi "sprala ljagu sa svog imena". 

"Ne treba da branim svoju reputaciju, pošto znam da ovo nisam uradila. Nikada nisam propustila nasumična doping testiranja i uvijek sam na vrijeme dostavljala informacije o boravku. U Australiji, u plivanju, mislim da nije moguće da sportista namjerno uzme zabranjenu supstancu a da ga ne uhvate", navela je 20-godišnja plivačica.

Australijska plivačka federacija saopštila je da je razočarana zbog pozitivnog doping testa i sramote koja je nanesana plivačkoj reprezentaciji, sportu i zemlji.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.