Humanitarna utakmica veterana Zvezde i Borca

Džajić i Đajić podižu natalitet!

  • 09.09.2019. 15:37

Sve je spremno za spektakl u Banjaluci!

Osnivanjem Fondacije "Djeca nam se rađala", generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra u Banjaluci dr Vlado Đajić krenuo je u odlučnu borbu protiv bele kuge u Republici Srpskoj. Podršku radu Fondacije daje i FK Crvena zvezda, čiji veterani će s veteranima banjalučkog Borca 12. septembra odigrati humanitarnu fudbalsku utakmicu.

Đajić u razgovoru za „Alo!“ upozorava da Republika Srpska svake godine ostaje bez 4.500 stanovnika.

"Za posljednjih deset godina Republika Srpska je izgubila 40.000 žitelja, a u škole je upisano manje od 30.000 učenika. Ovo je bio alarm da Vlada Republike Srpske preduzme niz mjera koje će doprinijieti povećanju nataliteta. Kao ljekar i čovjek koji vodi Klinički centar odmah sam sa svojim saradnicima krenuo u borbu protiv bijele kuge. Formirao sam Fondaciju „Djeca nam se rađala“ i mi smo napravili plan i mjere koje će doprinijeti da se u Republici Srpskoj rađa mnogo više djece", izjavio je Đajić za „Alo!“.

On navodi da je taj projekat već dobio punu podršku institucija i naroda Republike Srpske.

"Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, predložio je da Vlada Republike Srpske za svako novorođeno dijete roditeljima izdvoji 10.000 KM i da se obezbijede povoljna sredstva za rješavanje stambenih pitanja. Majkama koje rađaju više djece planirane su i druge beneficije", navodi Đajić.

Podršku radu fondacije pruža i FK Crvena zvezda, a zakazana je humanitarna utakmica između veterana Zvezde i banjalučkog Borca. U četvrtak u Banjaluku stiže Dragan Džajić, Šestić, Pižon, Aćimović, braća Đurovski i druge legende fudbala. Tako će Dragan Džajic i dr Vlado Đajić biti zajedno na velikom zadatku - podizanja nataliteta Srba. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.