„Proljeće u Banjaluci“

Dva sportska događaja: Karate turnir i plivački miting

  • 12.04.2019. 13:00

U okviru programa „Proljeće u Banjaluci“ kojim se obilježava Dan grada, u subotu i nedjelju, 13. i 14. aprila, biće održana dva značajna sportska događaja.

U SD Borik, sa početkom u 10.00 časova, u subotu će biti otvoren  XV Međunarodni karate turnir „Banjaluka open 2019“ u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva – karate kluba „Sinđelić“. Na ovom tradicionalnom karate turniru, očekuje se učešće oko 1.000 takmičara iz 50 karate klubova, i to iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Austrije.

Na drugom kraju grada, na Gradskom olimpijskom bazenu, snage će odmjeriti 450 plivača iz Grčke, Austrije, Gruzije, Mađarske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i BiH, na Međunarodnom plivačkom mitingu „22. april“. Na ovom prestižnom plivačkom mitingu, takmičari će moći ostavriti norme za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Organizator jubilarnog, desetog po redu plivačkog mitinga, je Akademski plivački klub „22. april“. Svečana ceremonija otvaranja biće održana 13.aprila 2019. godine  na Gradskom olimpijskom bazenu, sa početkom u 17.15 časova, a takmičenja će biti održana i u nedjelju.

Тагови: