Prvenstvo BiH

Dva dana nakon "maratona" s Cedevitom, Igokea ubjedljiva protiv Leotara

  • 21.10.2019. 22:19

Nepunih 48 časova nakon što su igrali dva produžetka protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi (90:95), košarkaši Igokee odigrali su novi meč u domaćem prvenstvu, u kojem su ubjedljivo porazili trebinjski Leotar 86:69.

Do drugog trijumfa u bh. prvenstvu, "igosi" su došli nešto teže nego što to konačan ishod govori, s obzirom da su Hercegovci pružili dobar otpor na startu susreta i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 21:17.

Ipak, publika u Laktašima u preostala tri kvartala vidjela je mnogo bolju igru domaćih, koja je na kraju donijela siguran trijumf, a presudna je bila treća četvrtina, u kojoj su Aleksandrovčani ubacili 12 poena više od rivala.

Igokea je tako zadržala stoprocentan učinak na startu domaćeg prvenstva, a najefikasniji večeras bio je Rašad Von sa 16 poena. Dvocifren broj poena upisali su još Dalibor Ilić (15), koji je imao i devet skokova, te Nemanja Nikolić (14) i Darko Talić (12).

Marko Rikalo iz Leotara sa 24 poena bio je prvo ime susreta.

Osim Igokee, obje pobjede do sada ostvario je i Bratunac, dok je Leotar večeras doživio prvi poraz, nakon što je u prvom kolu bio bolji od Sparsa 74:65. Upravo će Sarajlije biti naredni rival Igokee.

Тагови: