Dušan Tadić bio na meti "Roleks" bande

  • 22.09.2020. 20:06

Dnevne novine "Het Parol" iz Amsterdama donose priču o takozovanoj "Roleks" bandi koja poznatim ličnostima krade skupocjene satove.

U Holandiji se trenutno vodi suđenje protiv ove bande i prema audio-razgovorima do kojih je došao sud, grupa muškaraca osumnjičenih za višestruke pljačke imala je u planu da ukrade satove profesionalnim fudbalerima.

Između ostalog, banda je razgovarala o Dušanu Tadiću, Sijemu de Jongu i Stivenu Bergvajnu kao potencijalnim metama, piše "Het Parol".

Dnevni list iz Amsterdama navodi da se dosta pričalo o satovima Dušana Tadića i da je grupa pljačkaša planirala da upadne u njegov stan i da mu ukrade roleks.

Novinar Vuter Laumans u istom tekstu piše kako se se članovi "Roleks" bande vozili čitav dan po gradu tražeći potencijalne žrtve, među kojima je bio Ren van Dam, poznati holandski preduzetnik.

Van Dam je teško bio povrijeđen, imao je više preloma lobanje, a ni dan-danas mu nije vraćen sat. Počinioci su bili uhvaćeni i priznali su djelo.

Auto pljačkaša je bio ozvučen i otud audio-razgovori u kojima se jasno čuje da su članovi bande razgovarali o satovima Stivena Bergvajna, Sima de Jonga i Dušana Tadića.

Suđenje se nastavlja u srijedu.

(B92.net)