NBA

Durent ne može sam, Baksi nakon produžetka u finalu Istoka!

  • 20.06.2021. 09:05

Košarkaši Milvokija savladali su Bruklin u odlučujućem, sedmom meču serije rezultatom 115:111 nakon produžetka.

Imao je Bruklin prednost od 3:2 u seriji, kao i 2:0 na početku, ali su Baksi predvođeni Midltonom i Adetokumbom napravili nevjerovatan preokret.

Ovo je bio ujedno treći put u ovogodišnjem plej-ofu da ekipa koja izgubi prve dvije utakmice serije preokrene i prođe dalje. To je najviše u istoriji NBA.

U redovima pobjedničke ekipe najbolji je bio Grk koji je zabilježio 40 poena (15/24) uz 13 skokova. Vidjelo se tokom cijelog meča da je Adetokumbo iscrpljen, ali ga to nije spriječilo da na parketu provede 50 minuta.

On se pridružio elitnom društvu koji čine još Džeri Vest i Tim Dankan kao jedina tri igrača sa 40/10/5 utakmicom u odlučujućem meču plej-of serije.

Pratio ga je sjajni Midlton koji je ubacio 23 poena, a svom učinku dodao je 10 skokova, šest asistencija i čak pet ukradenih lopti.

Zapaženu ulogu imao je i Holidej koji je zabilježio 13 poena uz osam asistencija i sedam skokova. Ubacio je plejmejker i jednu od ključnih trojki u posljednjoj četvrtini.

Dvocifren je bio još Taker sa 11 poena.

Kod Bruklina još jednu sjajnu partiju sa 48 poena odigrao je Kevin Durent koji je uz to imao i devet skokova i šest asistencija. Durent je svojoj ekipi donio i produžetak, a umalo i pobjedu u regularnom dijelu, jer je prilikom suta nagazio na liniju za tri poena.

Imao je bivši MVP lige i priliku da svoju ekipu odvede u drugi produžetak, ali je, iz doduše nezgodne pozicije, promašio čitav koš.

Durent je sa Adetokumbom postao tek treći duo protivnika koji su u odlučujućoj utakmici plej-of serije postigli po 40 poena. Prije njih to su učinili Sem Džons i Oskar Robertson 1963, odnosno Lebron Džejms i Pol Pirs 2008.

Nije imao adekvatnu podršku najbolji igrač Netsa, a s obzirom na to da je Hardenu za 22 poena bilo neophodno čak 17 šuteva. Taj podatak zvuči još gore kada se uzme u obzir da je 10 od 17 poena postigao sa linije za slobodna bacanja sa koje je bio perfektan. Imao je i četiri izgubljene lopte.

Na ovom meču nije bilo treće zvijezde tima Kajrija Irvinga, a dvocifreni su bili još Blejk Grifin sa 17, Brus Braun sa 14, odnosno Džo Heris sa 10 poena.

U finalnom meču istočne konferencije Milvoki će igrati sa pobjednikom duela Atlanta-Filadelfija.

(B92, Foto: Tanjug / AP)

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.