Duel u nožnom tenisu privukao klince banjalučkog naselja Nova Varoš

  • 02.07.2020. 19:36

Na igralištu koje u banjalučkom naselju Nova Varoš, nazivaju “Kavez”, brojni mališani posmatrali su nesvakidašnji dvoboj-u nožnom tenisu. Bio je to sudar dvije sportske generacije banjalučkih fudbalera. Prekaljenim Vladanu Grujiću i Saši Kajkutu suprostavila se “mlađa garda”. A sve kao uvod u turnir koji će od 24. do 30. jula biti održan na Trgu Krajine. Jedan od organizatora, Aleksa Bojić kaže da je ideja nastala s ciljem da se dašak fudbala, na bilo koji način, ovog ljeta osjeti u centru grada.

"Na ovu ideju smo došli zbog trenutne situacije vezane sa virusom korona. Nožni tenis je sport bez kontakta koji može da bude organizovan, a da sve mjere koje su trenutno na snazi, budu ispoštovane. Usljed manjka dešavanja u gradu, odlučili smo da organizujemo turnir koji će sigurno donijeti dosta zabave, promocije Banjaluke i dosta raznovrsnog sadržaja", rekao je Bojić. 

Iako su prisutni mališani čestim ulascima na teren pokušali da ih ometu, Saša i Vladan se nisu dali tako lako izbaciti iz takta. Ipak, i sami kažu, da u ovoj igri fudbalsko znanje kojeg imaju napretek, nije od ključne važnosti, pa se u nožnom tenisu favorit za pobjedu ne zna unaprijed. Raduje ih ideja, da u Banjaluci zaživi turnir u ovoj fudbalskoj disicplini, koja je za mnoge bila prvi korak ka onim velikim terenima. 

"Ovdje je najvažnije da se nađe dobar par, odnosno dobar tandem. Ako jedan stoji na mreži, a drugi na osnovnoj liniji, i pritom je dobar tehničar, ta ekipa je bliža pobjedi. U principu, tim treba da bude izbalansiran", poručio je Grujić. 

Sa njim je saglasan i trenutni napadač banjalučkih "crveno-plavih" Saša Kajkut, koji ne krije da on i saigrači često na treningu znaju da zaigraju nožni tenis. 

"U fazi zagrijavanja često igramo ovu igru i drago mi je što je u posljednje vrijeme sve češće zastupljena. Kao klinac sam, sa svojim drugarima, igrao nožni tenis i drago mi je što se organizuje ovaj turnir. Sve pohvale organizatoru", izjavio je Kajkut. 

Mališani su uživali u majstorima preko mreže, a našoj ekipe otkrili su da se u banjalučkom naselju Nova Varoš navija za Borac.  

Uplata za turnir, po ekipi, kažu organizatori iznosi 20 maraka, dok će oni koji budu najspretniji tokom sedmodevnog fudbalskog nadmetanja preko mreža, u svoj džep staviti glavnu nagradu od 1.000 maraka.