Država Oklahoma zaprijetila NBA klubu: Ako budete klečali dok se intonira himna, dižemo vam porez

  • 02.08.2020. 08:00

Vlada američke države Oklahome pisala je saopštenje u kojem je upozorila NBA tim Oklahoma Tander da će "preispitati odluku o poreskim olakšicama za taj klub", zbog toga što su igrači i treneri, iako upozoreni da to ne rade, klečali tokom intoniranja himne prije meča sa Jutom.

Vlada države Oklahome smatra da je taj gest "anti-patriotski" i da je njime "iskazano nepoštovanje prema zastavi Sjedinjenih država i svemu što ona predstavlja".

Zbog toga, kako se kaže u objavi potpisanoj od strane senatora Šona Robertsa, Vlada Oklahome će preispitati odluku po kojoj NBA klub ima određene, i ne male, poreske olakšice u poslovanju.

Upozorenje vlasti u Oklahomi upućeno NBA klubu prije nastavka sezone koja se odigrava u Floridi.

- Ako se vođstvo Oklahoma Tandera i igrači pridruže trenutnom trendu u NBA tako što će klečati tokom intoniranja nacionalne himne prije utakmice, možda bi onda mi trebalo da preispitamo značajne poreske olakšice koje je država Oklahoma garantovala franšizi kada su se preselili u taj grad - poručio je Roberts.

Podsjećamo da Oklahoma od 2008. godine igra u tom gradu i pod tim imenom pošto se franšiza preselila iz Sijetla gde je do tada višedecenijski igrala pod slavnim imenom Supersoniks.

- Samo da podsjetim da je Oklahoma pod ugovorom sa našom državom do 2024. godine, dotad ima ugovor o poreskim olakšicama - upozorio je gazde NBA ligaša senator Roberts.

(Telegraf)