Vimbldon

Drama u pet setova i prolaz Tipsarevića u drugo kolo

16:44, 01.07.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Sprski teniser Janko Tipsarević savladao je Jošihitu Nišioku sa 3-2 u setovima i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Meč je počeo na isti način na koji se i završio, brejkom Janka Tipsarevića. U nastavku prvog seta više nije bilo iznenađenja i Janko je poslije 38 minuta poveo sa 1-0.

U drugom setu, Nišioka je odlično počeo osvojivši prvi gem, da bi već u drugom napravio brejk i poveo sa 2:0 u drugom periodu, a Tipsarević odmah poslije toga vratio brejk, pa ga potvrdio na svom servisu.

Oba tenisera su bila dovoljno pribrana da osvajaju gemove na svom servisu i većih potresa nije bilo, iako je Janko u devetom gemu propustio čak tri brejk lopte, da bi u 12. uspeo da spasi set loptu i produži meč, koji je u taj-brejku osvojio japanski teniser.

U trećem setu je Janko bio veoma dominantan i uz dva brejka došao do vođstva od 2-1 u setovima. Četvrti set nam je kao i drugi donio veliku dramu, čak tri brejka, od čega je dva napravio Nošioka, koji je sa 7:5 uspio da izjednači na 2-2.

Peti, odlučujući set, počeo je prilično mirno, pošto u prva četiri gema nije bilo iznenađenja, a u petom je Tipsarević spasio čak tri brejk lopte. Odmah u gemu broj šest, Tipsarević pravi brejk i otvara sebi vrata ka drugom kolu Vimbldona.

Brejk je na svom servisu potvrdio, pa je potom uspio da meč završio onako kako ga je i počeo – brejkom, koji mu je doneo plasman u narednu rundu Grend Slema u Londonu.

U drugom kolu, Janko Tipsarević će igrati protiv južnoafričkog tenisera Kevina Andersona, koji je prošle godine igrao u finalu Vimbldona.