Cilj opstanak

Dragan Nikolić debituje na klupi Igokee

  • 26.12.2018. 19:48

Debi na klupi Igokee trener Dragan Nikolić imaće u petak protiv Cibone. Igokea na svom parketu ima imperativ pobjede poslije niza poraza zbog kojih je dospjela u donji dio tabele. Nikolić kaže da je pred njega postavljen samo jedan cilj, a to je opstanak. 

Kroz karijeru je nekoliko puta preuzimao timove koji su bili u teškim situacijama, ističe da će mu prethodno iskustvo biti od velike pomoći na ovom poslu. Izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Igokeu, koja je organizovan klub sa dobrom upravom. Ipak, na parketu ima dosta problema, a onaj najveći je očigledan.

"Ono što je evidentan problem je velika nezainteresovanost da se igra odbrana. I njima sam rekao, kada neko ima toliki talenat i potenacijal, nije mi jasno kako na drugom dijelu terena nema želju i moral da brani i da se bori," rekao je Nikolić.

Pristup igri moraće da se mijenja, kako god znaju, kaže Nikolić, jer Igokea protiv Cibone mora po pobjedu. Nema dileme da ova ekipa ima veliki napadački potencijal, ali nije realno da svakom protivniku ubaci 100 poena, a i ne kaže se uzalud da napad privlači publiku, a odbrana donosi rezultat.

"Na igračima je da pokažu reakciju i da dokažu kvalitet. Nemamo mnogo vremena, dajemo sve od sebe da spremimo utakmicu i objasnimo igračima koji je put do uspjeha," dodao je novi trener Igokee.

Poznat je kao veoma energičan trener. Prije dvije sezone trgnuo je skopski Karpoš iz potpune letargije i zatim napravio nekoliko podviga. Ne krije da je veoma zadovoljan što se vratio u ABA ligu i ima veliku želju da uspije na klupi Igokee. Publika u Laktašima vjerovatno će ga moći vidjeti u defanzivnom stavu kraj aut linije, baš zbog njegove energije.

"I njima sam rekao iskreno, krećemo od nule. Problema ima, ajde da ih riješimo. Ja sam tu uz aut linije, nekad i u terenu," našalio se Nikolić.

Krka je u posljednjem meču prošlog kola napravila iznenađenje pobjedom protiv Cibone. Nikolić je poželio da Igokea napravi nešto slično, ali o tome će brinuti poslije Cibone, koju su Aleksandrovčani dobili u drugom kolu u Zagrebu sa Nenadom Trajkovićem na klupi. 

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина