NBA Draft

Dončić ide kod Novickog

  • 22.06.2018. 08:02

Senzacionalni Luka Dončić će karijeru nastaviti u Dalasu, iako ga je kao trećeg pika na draftu izabrala NBA franšiza iz Atlante.

Meveriksi su do prava da koriste i plate usluge reprezentativca Slovenije stigli trejdom - dali su Hoksima plejmejkera Treja Janga, izabranog sa petog mjesta i mogućnost da biraju umjesto njih, sa vjerovatno veoma visoke pozicije, u prvoj rundi NBA pijace sledeće godine.

U Dalasu će najboljeg igrača prošlosezonske Evrolige dočekati 40-godišnji Dirk Novicki, koji je prije tačno 20 godina ušao u ligu, direktno iz Vircburga stigao je na deveto mjesto table sa spiskom izabranih.

Iako je bilo riječi da bi Dončić mogao ponovo da sarađuje sa Igorom Kokoškovim, Finiks Sansi su, kao prvog pika, pokupili centra Deandrea Ejtona, studenta Univerziteta Arizona, porjeklom sa Bahama.

Istorijski dugu seriju visokih pikova na uzastopnim draftovima studenata Djuka nastavili su Sakramento Kingsi.

Generalni menadžer Vlade Divac, njegov prvi saradnik Predrag Stojaković, ali i Predrag Drobnjak kao član skauting službe franšize iz prestonice Kalifornije, odlučili su da izaberu krilnog centra Marvina Beglija Trećeg sa druge pozicije.

Zanimljivu kupovinu obavili su LA Klipersi, a sve u vezi sa glasinama da bi zvanični kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić mogao da se vrati u Evropu.

Dok Rivers će sledeće sezone na raspolaganju na spoljnim pozicijama imati dvojicu mladića sa ozbiljnim potencijalom - plejmejker Šai Gildžijus-Aleksander stiže sa 11. mjesta, preko trejda sa Šarlot Hornetsima, a sa njim i "dvojka" Džerom Robinson.

Iako se očekivalo da Majkl Porter Džunior bude u samom vrhu na izboru, vijest da sa koledža nosi nezalečenu povredu leđa mu je smanjila te šanse.

Rizik je preuzela ekipa Denver Nagetsa, koja bi, u slučaju da sposobnosti 211cm visokog krila nisu trajno limitirane, mogla da dobije ozbiljnu podršku rosteru koji se formira oko potencijalnog reprezentativca Srbije Nikole Jokića.

Zvijezda iz prikrajka cijelog ovogodišnjeg izbora mladih igrača, centar Mohamed Bamba, NBA karijeru će započeti u Medžiku, dok titula za "krađu večeri", prema riječima analitičara, ide u ruke genijalnog Grega Popovića.

U akademiju San Antonio Sparsa stiže Loni Voker Četvrti, bek-šuter sa jednogodišnjim iskustvom studiranja na Univerzitetu Majami.

Njega je u "zelenoj sobi" dočekao legendarni Dejvid Robinson, a uz kadrove suza 19-godišnjaka sa ananas-frizurom, komentatori su navodili da je veliki ljubitelj psihologije, Nacionalne geografije i Diskaveri kanala.

U areni u Bruklinu ponovo su se čuli zvižduci navijača Njujork Niksa. Iako su to činili i kada je biran Kristaps Porzingis, u četvrtak uveče, po američkom vremenu, su noseći dres sa brojem 6 i prezimenom sjajnog Letonca, negodovali jer će sledeće sezone u Medisonu gledati 211cm visoko i svega 100 kilograma teško krilo sa Kentakija Kevina Noksa.

Sa 23. pozicije u Indijana Pejserse je stigao plejmejker Eron Holidej, brat već afirmisanih NBA igrača Džrua i Džastina. U Bruklinu je bila prisutna i prošlosezonska ruki senzacija iz Juta Džeza Donovan Mičel - dočekao je kolegu sa šuterske pozicije i nekadašnjeg koledž rivala Grejsona Alena.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина