Direktor Cibone

Domagoj Čavlović novi predsjednik ABA lige

21:25, 15.07.2019.
Thumbnail
U skladu s osnivačkim aktima Lige, u Skupštini ABA lige izvršene su izmjene u Predsjedništvu. Direktor Cibone Domagoj Čavlović preuzeo je dužnost predsjednika ABA lige, dok je predsjednik FMP-a Predrag Milojević i predsjednik Mornara Đorđije Pavićević zauzeli mjesta potpredsjednika Lige. 

Klubovi ABA lige potvrdili su korake koji će dovesti do izbora menadžmenta nove lige u najkraćem mogućem roku. U isto vrijeme, Skupština ABA Lige jtd ovlastila je Predsjedništvo da poduzme sve potrebne korake kako bi pripremilo sezonu 2019/20 na svim takmičenjima pod okriljem ABA League jtd (ABA Liga, ABA Liga 2, ABA Super Cup) , U19 Liga prvaka). 

Skupština ABA lige zahvalila je Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na izvanrednoj saradnji u prethodne četiri sezone i na svemu što su učinili da razviju sva takmičenja pod okriljem ABA lige i poželjeli im puno sreće u nastavku njihovih karijera. 

Skupština je donijela odluku da kontaktira Euro ligu i zatraži detaljno objašnjenje odluke donesene na posljednjoj Skupštini ECA, vezano uz status ABA lige i raspodjelu mjesta u Euroligi od sezone 2020/21 nadalje, s ciljem zaštite položaja i statusa ABA lige i njezinih klubova u Euroligi i Eurokupu. 

Potvrđen je i kalendar ABA lige.

Nova sezona počinje 4. oktobra, a Igokea u prvom kolu dočekuje Partizan.

Potpuni kalendar sezone ABA lige 2019/20 pogledajte OVDJE

Skupština ABA lige j.t.d. je potvrdila 11 klubova koji učestvuju u ABA ligi 2 za sezonu 2019/20 i to su: Borac, Dynamic VIP PAY, Helios Suns, Lovćen 1947 Cetinje, MZT Skopje Aerodrom, Novi Pazar, Rogaška, Spars, Split, Sutjeska i Široki. Posljednje preostalo mjesto za novu sezonu biće dodijeljeno "wild card-om". 

Skupština ABA lige j.t.d. je potvrdila kalendar ABA lige 2, nakon čega su prijavljeni takmičarski brojevi. 

Cijeli kalendar sezone ABA lige 2 pogledajte OVDJE.