Predsjednik Srpske

Dodik odlikovao Tipsarevića Medaljom zasluga za narod

  • 10. Septembar 2018.13:00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je tenisera Janka Tipsarevića Medaljom zasluga za narod, za ostvarene rezultate u oblasti teniskog sporta, kao i promociju tenisa u Republici Srpskoj.

Dodik je na današnjem sastanku sa Tipsarevićem u Banjaluci dao punu podršku održavanju ATP Čelendžer turnira "Srpska open", naglasivši da je ovaj sportski događaj od velike važnosti za Republiku Srpsku, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Tipsarević je istakao da bez pomoći predsjednika Dodika ne bi bilo moguće već 17 godina organizovati teniski turnir u Banjaluci. 

"Na sastanku smo pričali o dosta stvari, uglavnom u vezi sa tenisom. Rekao sam predsjedniku da je fenomenalno to šta on radi za tenis u ovoj zemlji. Pričali smo o tome koliko i jedan ATP bod psihološki znači, ne samo za igrača, nego i za klince koji treniraju s njim", rekao je Tipsarević nakon sastanka. 

On je dodao da je teniski turnir u Banjaluci bio velika odskočna daska i njemu prije 16 godina, te da bi mu bilo posebno drago da turnir nastavi da traje i da se razvija.