Generalni menadžer Igokee

Dodik: Nikad teža sezona

  • 17.03.2019. 20:02

Igokea je ubjedljviom pobjedom protiv Zadra (100:82) izborila opstanak u ABA ligi. Vjerovatno najturbulentnija sezona završena je na pravi način i regionalno takmičenje i naredne godine stanovaće u Laktašima.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik priznaje da mu je pao kamen sa srca.

"Kao što je cijela sezona bila stresna, morala je i ova posljednja utakmica. Hvala Bogu sve je dobro završilo. Nikad teža sezona za mene lično i za Upravu. Imali smo grešaka na početku sezone, koje sam lično donio u dogovoru sa Upravom. Išli smo iz greške u grešku i napravili problem. Želim da se zahvalim igračima koji su ovo sve iznijeli pa i ovu utakmicu, takođe stručnom štabu i treneru", isrtakao je Dodik.

Mnogo se priča o interesovanju Olimpijakosa da naredne sezone zaigra u ABA ligi koja je prema Dodikovim riječima najkvalitetnija od svog nastanka i samo nastavlja da se razvija.

"ABA liga nikad nije bila jača. Tek trebamo sjesti na predsjedništvo ABA lige, da vidimo šta ćemo sa zahtjevom Olimpijakosa. Dobili smo ponudu i jednog izraelskog kluba", naglasio je Dodik.

Poručuje da iz ove sezone svi u Igokei moraju izvući pouke kako u budućnosti ne bi pravili iste greške.

"Već razmišljamo o narednoj sezoni. Imamo planove, ali ćemo ostaviti deset dana za odmor i onda ćemo krenuti sa pripremama za narednu sezonu da ne bude kao ove", zaključio je Dodik.

Тагови: