Počeo međunarodni TV turnir šampiona

Dodik najavio izgradnju nove dvorane

  • 14.08.2018. 18:11

U Doboju je danas počeo 50. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2018", koji je otvorio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz najavu da će iduće sedmice biti položen kamen temeljac za novu sportsku dvoranu.

Dodik je izrazio nadu da će se za dvije godine turnir igrati u novoj sportskoj dvorani, te da prati dobojski turnir, koji 50 godina uspijeva da okupi značajne ekipe na svjetskoj rukometnoj sceni. 

On je naglasio da ovaj turnir čini da se tokom njegovog trajanja svi u Republici Srpskoj osjećaju Dobojlijama. 

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da će izgradnja nove sportske dvorane koštati oko 7,5 miliona KM, uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske. 

Petrović je gostima i sportskim klubovima poželio ugodan boravak u Doboju. 

Na turniru, koji će trajati do subote, 18. avgusta, učestvovaće osam ekipa. 

Prvi takmičarski dio počeo je susretom "CSM Steaua" iz Rumunije i domaćina "Sloge". 

Od 19.15 časova predviđen je susret "Hapoela" iz Izraela i "Izviđača" iz Ljubuškog, a posljednja utakmica prvog takmičarskog dana predviđena je u 21.00 čas između "Tatran Prešova" iz Slovačke i "Kopera" iz Slovenije. 

"Kolding "iz Danske i "Izviđač" iz Ljubuškog igraju sutra od 17.30 časova, od 19.15 časova planiran je susret dobojske "Sloge" i "Tatran Prešova" iz Slovačke, a u 21.00 susrešće se "Hapoel" iz Izraela i "Vojvodina" iz Srbije. 

Trećeg takmičarskog dana, u četvrtak, od 17.30 igraju "CSM Steaua" iz Rumunije i "Koper "iz Slovenije, od 19.15 časova "Izviđač" iz Ljubuškog i "Vojvodina"iz Srbije, a od 21.00 čas "Hapoel" iz Izraela i "Kolding" iz Danske. 

U petak, 17. avgusta, planirano je da u 17.30 časova igraju "Kolding" iz Danske i "Vojvodina" iz Srbije, od 19.15 časova susrešće se "Sloga" iz Doboja i "Koper" iz Slovenije, a u 21.00 čas "Tatran Prešov" iz Slovačke i "CSM Steaua" iz Rumunije. 

Posljednjeg dana turnira, u subotu, 18. avgusta, od 10.00 časova biće igrana utakmica za sedmo mjesto na turniru, od 12.00 časova za peto, a od 18.00 časova za treće mjesto. 

Finalna utakmica planirana je za 20.30 časova. 

Poslije finala slijedi ceremonija svečanog zatvaranja 50. turnira. 

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršćen je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije. 

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske, a generalni pokrovitelj je grad Doboj, uz podršku Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH. 

Prošlogodišnji pobjednik dobojskog turnira je ekipa "Koldinga" iz Danske. 

Тагови: