Pomoć pružio i gradonačelnik Banjaluke

Dodik i Cvijanovićeva pomogli FK Borac sa 500 hilljada maraka

  • 07.12.2018. 18:04

Predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pomoći će Fudbalskom klubu Borac sa 500.000 maraka.

Dodik i Cvijanovićeva su na manifestaciji "Crveno plavo veče Borca" odlučili da pomognu banjalučkom klubu koji polako rješava nagomilane probleme i na putu je da se vrati, ne samo u Premijer ligu, nego i u komfornu situaciju kada su finansije u pitanju. Uprava kluba na čelu sa Vicom Zeljkovićem ulaže maksimalne napore da Borac ponovo bude u vrhu, a kao preduslov za vrhunske rezultate stoji finansijska konsolidacija.

"Predsjednica i ja smo se prije ovoga dogovorili da pomognemo Borcu sa 500.000 maraka. Učinićemo sve da Borac ponovo igra Premijer ligu i da tamo osvoji šampionsku titulu. Borac je sinonim Banjaluke i moramo da učinimo sve da ga vratimo na vrh", rekao je Dodik.

Finansijsku injekciju klubu iz Platonove ulice pružeiće i grad Banjaluka. Gradonačelnik Igor Radojičić obećao je pomoć od 100.000 maraka. Sa ovim novcem funkcionisanje kluba biće znatno olakšano, a sportski sektor dobiće potrebna sredstva za pojačanja. 

Borac sve tekuće obaveze izmiruje redovno i nema ni marke duga od početka aktuelne sezone, a uz to se servisiraju stari dugovi.

Manifestaciji "Crveno plavo veče Borca" prisustvuju brojne ličnosti iz sportskog, političkog i kultunog života Republike Srpske i regiona, a među zvanicama je i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.