"Doboj open 2019"

Doboj po 13. put domaćin ITF fjučers turnira

  • 16.05.2019. 19:49

Teniseri iz 26 država dolaze u Doboj na turnir koji se održava po 13. put i ove godine igra se za ATP bodove, a nagradni fond turnira je 25 hiljada dolara.

"Nosilac je Holanđanin Igor Sasling 458. igrač svijat i Pena Lopez Argeninac koji je 476. igrač. Napomenuo bih da je Igor bio prije 2014. 52. igrač svijeta tako da i ove godine imamo jaku konkurenciju što se tiče igračkog kadra", istakao je Miodrag Marković, Teniski klub Doboj.

Uz igrače iz Rusije, Japana, Brazila, Perua, tu su i tri igrača iz BiH. Posebno su ponosni na učešće mlade nade dobojskog tenisa, 15-godišnjeg Andreja Nedića. Želja im je da na trene privuku i više publike. 

"Na finalu će uvijek biti od 80–140 posjetitelja otprilike slični ljudi, mali je ovo grad, mi smo i veliki klub za ovako malu sredinu, radili smo u prošlosti, radićemo u budućnosti da probamo omasoviti", rekao je Dragan Dragičević, direktor turnira "Doboj open 2019". 

Finale dublova igra se u subotu, u nedjelju singla. Od nastanka, turnir prati kiša. Zato je odluka da ove godine zadrže balon bila presudna. 

"Organizatori su povukli jedan izuzetno mudar potez, raspravljali smo o tome šta uraditi s balonom koji se obično skida iz vizuelnih razloga pre početka turnira i mi smo odlučili da ga zadržimo on je nekom igrom slučaja nov, veći od starog, viši, ljepši, bolji i zahvaljujući njemu mi igramo bez ikakvih problema", naglasio je Vladimir Erg, supervizor turnira. 

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku. Generalni sponzor turnira je Vlada Republike Srpske, a pokrovitelj grad Doboj.

Тагови: