Predsjednik Rukometnog saveza Srbije

Đurković: Peruničić ostaje, očekivanja bila prevelika

  • 23.01.2019. 15:24

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je na konferenciji za medije da rukometna reprezentacija neće mijenjati selektora dodavši da je uvjeren da će se rad Nenada Peruničića valorizovati kroz rezultate.

Podmlađeni tim Srbije je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj zauzeo tek 18. mjesto, a zabrinuli su posebno porazi od timova poput Brazila i Argentine. Ipak promjena na klupi srpske reprezentacije neće biti i Nenad Peruničić će dobiti priliku da "orlove" vodi i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Peruničić sigurno ostaje selektor, u ovoj godini nakon SP nas očekuju velika iskušenja i nastavak borbe za Evropsko prvenstvo. Ako bih mogao da ocijenim, postojala je nesrazmera velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta. Uvjeren sam da će se na narednim takmičenjima sve valorizovati kroz rezultate", rekao je Đurković koji je dodao da ga ne brinu porazi na Svjetskom prvenstvu. 

"Nije sramota izgubiti od Brazila, kao što smo mi, i Hrvati su poraženi od iste selekcije. Argentina je odigrala neriješeno sa Mađarskom, to su primjeri, a mi gledamo sebe. Puno povjerenje imamo u Nenada i momke, doći će rezultati", zaključio je Đurković.

Selektor Nenad Peruničić preuzima odgovornost za rezultat na Svjetskom prvenstvu dodavši da je tim u procesu podmlađivanja. 

"Bolno je 18. mjesto, ja stojim iznad njega. Nekad i sreća mora da posluži, bili smo i u najtežoj grupi, imali i povredu Zelenovića, a tu je i suđenje koje je bilo nepravedno za nas protiv Rusije. Ne želim alibi, gledali smo da izvučemo maksimum i, kao što sam rekao prije SP, za mene je neuspjeh ako ne odemo u drugi krug. Možda je hazarderski, s obzirom na realno stanje, što sam drugi krug postavio kao cilj. Ipak, tako sam se vodio cijelu karijeru. Za promjene treba vrijeme, ali sportska zelja i motiv nas tjeraju na više. Stojim iznad grupe igrača, očigledno je da trenutno imamo manjak kvaliteta, ali vjerujem da će se nadograditi", rekao je Peruničić dodavši da smjena generacija nije najbolje urađena. 

"Dešava nam se da debitanti imaju 27, 28, 30 godina... Ne želim da igrači, koji će biti nosioci, propuštaju takmičenja. Ne upirem prstom ni u koga, ali jurili smo rezultate, pa imali plasmane 12, 13". 

Inače u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2020. održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, Srbija loše stoji jer je izgubila od Švajcarske i remizirala je sa Belgijom. Četvrti član grupe je Hrvatska sa kojom Srbija treba da igra na domaćem terenu u aprilu. 

On je htio da Ilija Abutović i Žarko Šeešum budu predvodnici novog talasa, ali mu želja nije uslišena. 

"Abutović je odustao od igranja za reprezentaciju iz porodičnih problema, potpuno ga razumijem, kao i Šešum koji se zahvalio jer je preistrošen zbog svih razočarenja. Nisam preko noći donio odluku, svjestan sam šta radim".

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.