"Dan fudbala"

Đurić, Vranješ i Lukić u konkurenciji za najboljeg fudbalera Republike Srpske

  • 17.01.2020. 14:14

Manifestacija "Dan fudbala" biće održana 18. februara u Banjaluci, a odlukom stručnog žirija, u konkurenciji za najboljeg fudbalera Republike Srpske su Velibor Đurić (FК Radnik), Stojan Vranješ (FК Borac)  i Jovo Lukić (FК Кrupa).

U trci za najboljeg trenera Republike Srpske u 2019.godini nalaze se Mladen Žižović, Branislav Кrunić i Zoran Ćurguz.

Kao i svake godine biće dodijeljena nagrada Srđan Kačar za najperspektivnijeg igrača, kao i nagrade za sportskog radnika, najboljeg sudiju. 

Na manifestaciji će takođe biti dodeljene nagrada za životno djelo "Milan Jelić" i "Zlatna povelja Miljan Miljanić", kao i nekoliko posebnih priznanja. 

"Zbog svima dobro poznatih dešavanja u FS RS ove godine bili smo primorani da pomjerimo termin manifestacije koja će biti održana po deveti put na radost svih nas koji smo u fudbalu ili svoj život provodimo sa njim. Sama manifestacija odavno je prevazišla okvire Republike Srpske i postala prepoznatljiva u regionu i dobrim dijelu Evrope i svijeta tako da imamo obavezu da je svake godine dižemo na viši nivo pa ne sumnjam da će tako biti i ove godine. Žiri je počeo sa radom, sastanak je bio konstruktivan i svi nominovani su zaslužili da se nađu na široj listi, a sada ćemo imati teži dio da izaberemo najbolje", rekao je predsjednik žirija Tomo Marić.

Organizatori manifestacije su "Sportski žurnal”, Fudbalski savez Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta.