Selektor košarkaška Srbije

Đorđević: Znamo šta nam je činiti

  • 23.02.2019. 17:08

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije rekao je pred odlučujući meč protiv Izraela, da je njegov tim svjestan u kakvoj je situaciji.

On je pred odlučujući meč protiv Izraela, dodao da tim mora da se fokusira na svoju igru i principe na kojima on od početka insistira.

"Svjesni smo u kakvoj smo situaciji i znamo šta nam je činiti. Sa Izraelom nas čeka najbitnija utakmica, kao i prije nekoliko godina kada je odlučivao meč posljednjeg kola protiv njih u Beogradu za plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedjelju dočekuje Izrael u odlučujućoj utakmici za odlazak na Svjetski kup koji si se ove godine održava u Kini.

Poslije poraza od Estonije u Talinu, Srbija se našla u istoj situaciji kao prije šest godina u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Tada je Srbija poslije poraza u gostima od Estonije, dočekala Izrael u Beogradu i pobjedom obezbedila plasman na Evrobasket 2013.

Za siguran plasman na SP, Srbija će morati da savlada selekciju Izraela, koja takođe, u slučaju pobjede, ima šanse za plasman na šampionat svijeta.

"Sigurno nas čeka tvrd meč. Oni se dižu kao reprezentacija, imaju izuzetno kvalitetne igrače. Treba da se smirimo, analiziramo njihovu igru najbolje što možemo, ali prije svega moramo da se fokusiramo na našu igru i principe na kojima od početka insistiramo", rekao je Đorđević.

U odnosu na tim koji je nastupio u Estoniji, selektor Đorđević će za meč sa Izraelom moći da računa i na Nikolu Milutinova i Vladimira Lučića, koji su se, poslije evroligaških utakmica, pridružili nacionalnom timu.

U Beogradu je i Vasilije Micić, ali je njegov nastup neizvjestan zbog povrede.

Utakmica se igra u nedjelju od 16.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".