Leposavić

Đorđević: Pješke ću vam donijeti pehar ako ga osvojimo

  • 04.08.2019. 17:23

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije, koju su činili predsjednik Predrag Danilović, generalni sekretar Dejan Tomašević, selektor Aleksandar Đorđević i pomoćni trener Jovica Antonić posetila je opštinu Leposavić.

Posjetu su otpočeli obilaskom prostorija zgrade opštine, gdje ih je ugostio gradonačelnik Leposavića Zoran Todić.

"Želimo vam najprije puno zdravlja i sreće, a sigurni smo da uspjeh neće izostati i da ćete se popeti na krov svijeta", rekao je Todić.

Poslije razgovora sa gradonačelnikom, uslijedio je obilazak manastira Svetog Vasilija Ostroškog. Nakon kraćeg zadržavanja u hramu, posjetu su završili na školskom terenu osnovne škole „Leposavić“, gdje su svečano otvorili tradicionalni 47. gradski turnir u malom fudbalu „Prijateljstvo 2019”.

Delegaciju KSS dočekale su pune tribine, ne samo građana Leposavića, već i građana susednih gradova. Oko 2.000 ljudi je bilo prisutno, a tom prilikom je intonirana i himna Srbije.

Predrag Danilović, predsjednik KSS, istakao je:

"Hvala vam građani Leposavića. Ja sam ovdje prvi put i prelijepo se osjećam. Ono što ja mogu da vam poručim kao bivši sportista jeste da se družite i uživate u turniru, to je drugarstvo koje stičete za čitav život. Želim vam pre svega lijepo da se zabavite i da slušate trenere. Hvala vam još jednom"…

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, bio je vidno uzbuđen.

"Izuzetno sam ponosan što sam ovde, hvala vam na pozivu, hvala i na ljubavi i podršci koju nam pružate. Uz vašu pomoć, uz Božiju pomoć nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljom. To će biti i vaše odličje", zaključio je Đorđević.


On je na pitanje novinara da li će uspjeh i eventualno osvajanje svetskog zlata proslaviti sa Srbima na Kosovu, rekao:

"Pješke ću vam pehar donijeti od prelaza do Leposavića ako ga osvojimo"

Emocije nije skrivao ni generalni sekretar Dejan Tomašević, koji je istakao da se glas Srba sa Kosova mora čuti kako bi i narod u ostatku zemlje čuo sa kakvim se problemima suočavaju.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.