Kvalifikacije za SP

Đorđević: Očekujem znatno snažniji tim u drugom krugu

  • 03.07.2018. 16:04

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević očekuje da ima na raspolagaju znatno snažniji tim u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija je zauzela drugo mjesto u prvoj fazi sa dva poraza od Njemačke, a u narednoj će igrati u Grupi L sa Grčkom, Izraelom i Estonijom.

"Orlovi" prvo gostuju starom rivalu Grčkoj 13. septembra, a potom dočekuju Estoniju 16. septembra.

"Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže "NE". Ugovori su potpisani, ljetovanja će biti odrađena, glava će biti odmorna, povrede su sanirane. To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira na to koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi. Nadamo se da će neki od igrača koji su imali izgovore koje ne razumijemo i dijelimo, prihvati zlatni poziv za našu reprezentaciju", rekao je Đorđević.

Srbija je u ponedjeljak poražena od Njemačke 88:81 u Novom Sadu, iako je Đorđevićev tim vodio 81:75 na dva minuta prije kraja meča. 

"Napravili smo neobjašnjive greške. Samo ću reći ono što sam rekao u svlačionici – dali smo zaista srce, energiju u 38 minuta da odbranimo sjajne pik-en-rol igrače, veoma kvalitetan tim, na kraju smo napravili neobjašnjive greške. Na svakom od nas je individualna odgovornost, ovo je nešto što nije prihvatljivo. Bio sam veoma zadovoljan kako smo igrali ovih 10-12 dana, znate za sve probleme – o njima nismo htjeli da pričamo iako su očigledni. Moramo da se fokusiramo na sljedeći meč i septembar", rekao je selektor. 

"Igrali smo 39 minuta dobru ili bolju košarku, stvarno smo ostavili sve na terenu. Bobi Marjanović je imao solidnu rolu, kao i Nikola Milutinov, ali košarka se igra ne samo "in", nego i sa spoljnih pozicija. Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, Todorović nije nalazio te svoje šuteve, Vasa Micić je uprkos dobrom plejmejkerskom zadatku, vodio ekipu, ušao je u "slamp" i nije pogodio otvorene šuteve. Osjetio bi i publiku iza sebe".

"Ali to su noći kada ima tog pritiska. Mislim da smo bez obzira na to imali utakmicu i mogli smo u penal završnici da je dovedemo do kraja i to bi nam dosta značilo u kvalifikacijama, ali moraćemo da bez ikakvih kalkulacija idemo u sljedeće prozore". 

Selektor se zahvalio novosadskoj publici na podršci. 

"Rekao sam, ovde se zaista osjećam sjajno, kao domaćini su sjajni. Volio bih češće da čujem "Srbija, Srbija" sa tribina, mi igramo za ovu državu i to nam znači kad nosimo ovaj dres, grb. Nije na meni da učim, ali očigledno je. Sigurno ćemo se opet vratiti u Novi Sad", zaključio je Đorđević.