Selektor košarkaša Srbije

Đorđević: Moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti

  • 27.08.2019. 18:09

Selektor košarkaške Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan pripremnim duelom sa Francuskom. Ne samo zbog trijumfa već i zbog činjenice da je njegov tim pokazao karakter i vratio se iz rezultatskog zaostatka.

"Odlična utakmica za nas bez obzira što smo bili bez trojice igrača u rotaciji. Bjelicе i Bogdanovića nije bilo preventivno, kao i Lučića. Imali su fizičke probleme za koje se nadam da će već od sutra ili prekosutra da budu u redu", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije se osvrnuo na samu utakmicu.

"Dva različita poluvremena protiv sjajne Francuske, ekipe koja će, po mom mišljenju, biti u prve četiri. Oni su igrali bez De Koloa. Imali smo jednu fizičku, intenzivnu, snažnu utakmicu, na poen i odlično smo odreagovali u drugom poluvremenu. Mnogo je bilo izgubljenih lopti i promašenih penala. To je prvo što upada u oči. Drugo, postoji razlika u fizičkoj pripremljenosti jednog dijela igrača koji su prošli kroz timske pripreme i drugog dijela koji nisu, nego su imali privatne pripreme. Jedan na nula ne postoji u košarci, jedan na nula ne možeš da se spremiš za bilo koje takmičenje, pa čak ni za utakmicu, nego jedino timske pripreme koje imaju određeni plan, sistem i princip i koje daju rezultat već godinama. I to je analiza cijelog pripremnog dijela. Nadamo se da ćemo, kako protiče prvenstvo, da svedemo tu razliku na što manji nivo, jer je očigledno da će biti ključ", dodao je selektor Srbije Aleksandar Đorđrević.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок