Selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Đorđević: Imamo veliko poštovanje prema reprezentaciji SAD-a

  • 16.08.2019. 12:56

Nedavna izjava selektora košarkaša Srbije, Aleksandra Đorđevića, da ne razmišlja o eventualnom duelu sa Amerikancima na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali da ukoliko do toga dođe "neka im je Bog u pomoći", izazvala je veliku pažnju košarkaške javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Tamošnji novinari zatražili su komentar, izrečenog od strane Đorđevića, od selektora SAD-a, Grega Popovića i člana reprezentacije Kembe Vokera. Popović nije htio da se upušta u dublju analizu, sem pohvala na račun trenerskog rada selektora Srbije, dok je Kemba Voker izjavio da malo "treš toka" nikome ne škodi.

Tačku na ovu priču, reklo bi se, stavio je sam Đorđevič koji se u razgovoru sa novinarom Vladanom Tegeltijom osvrnuo na reakcije povodom njegove izjave:  

"Šala i ironija su jedno od oružja trenera. Ukoliko postoje ljudi koji to ne shvataju to nije naš problem.To je bila jedna u pošalica u našem stilu, bez ikakve malicioznosti i krajnjih misli, sem ogromnog rispekta ka jednoj reprezentaciji i košarkaškoj naciji koja je u ovom trenutku broj jedan na svijetu", poručio je Aleksandar Đorđević iz  Atine, u kojoj reprezentaciju Srbije očekuje nastup na Akropolis kupu u sklopu priprema za Mundobasket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sale o izjavi i reakciji Amera. #kosarkaskareprezentacijasrbije

A post shared by Vladan Tegeltija (@vladantegeltija) on Aug 16, 2019 at 3:33am PDT

Тагови: