Selektor košarkaša Srbije

Đorđević: Bili smo tim, ali uvijek može bolje!

  • 04.12.2018. 07:12

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je važnu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Savladna je Grčka 84:61, njima je to bio prvi poraz, a "orlovima" sada treba još jedna pobjeda iz poslednja dva kola za plasman u Kinu. Ipak, selektor Aleksandar Đorđević nije bio sasvim zadovoljan.

"Јako, jako važna utakmica. Niko nije mislio da će biti lako, ali Grčka nije došla u najboljem sastavu, što smo iskoristili. Mislim da smo u većem djelu utakmice probali da ispunimo zadatke. Nisu mi se svidjele izgubljene lopte, što je posljedica nedostatka treninga i želje da se udovolji publici od početka. Bili smo jako dobar tim, možda i najbolji, djelili smo loptu, igrali smo jednostavnu košarku, što je teško. Ipak, ne cjenim neka čudna dodavanja i nešto čega nemamo inače u igri jer nismo imali vremena da se spremimo. Rezultatska košarka nije lijepa, ali nama rezultat treba. Ipak, energija je bila dobra, defanzivna energija takođe. Grčka je probala da nas uspori zonom, ali utakmicu smo završili u dobrom duhu. Hvala klubovima koji su nam izašli u susret. Čestitam Grčkoj na dobroj borbi i rezultatu. Nama fali još jedan korak i nadam se da ćemo ga napraviti u jednoj od naredne dvije utakmice", rekao je Đorđević.

Poslednje dvije utakmice igraju se u gostima i kod kuće.

"Treba da napravimo još jedan korak, čeka nas Izrael u posljednjem kolu. Biće tu raznih kalkulacija, ali idemo korak po korak. Čeka nas prvo Estonija, vidjećemo u kakvom ćemo sastavu otići tamo", kaže selektor.

Dvorana "Aleksandar Nikolić" bila je skoro skroz ispunjena.

"Publici hvala, prepoznaju potrebu da nas podignu i podrže, mi to izuzetno cjenimo. Nadam se da su otišli zadovoljni kućama", rekao je selektor Đorđević.

Centar Srbije Đorđe Gagić imao je slične misli.

"Imali smo dobru utakmicu, igrali smo sa dosta energije, bilo je oscilacija, ali smo sve popravili energijom i timskim duhom i timskom igrom. Јako sam srećan jer smo se vratili poslije poraza i ponovo imamo pobjednički duh. Čestitam i ostalim igračima, ali i rivalu na fer i sportskoj borbi", rekao je Gagić.

(sportske.net)

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.